Skip to main content

LU BIAR BETUL BRO

hmmm . . . .kalau free dinda akan melepak kejap wechat milik bungaku  . lepas kan rindu kununnya , dinda rindu bunga la

lepastu tangan ni gatal pulak nak search people nearby , mengade je kan . and the result dapat lah beberapa hamba Tuhan yg paling peramah , tapi paling handsome masih pilihan jari dinda hahaha well , handsome kan anugerah Allah , dan dinda mensyukuri akan semua ciptaan Allah yg maha indah lagi menarik .!  why not ! hehehe kalau dah sihat memang gini lah ragamnya .

nak jadikan cerita .adalah seorang tu ,lelaki berusia 27 tahun berasal dari Batu Pahat katanya. perniaga kedai makan .

and he said , "just call me abang "

hah? haha yelakan jelah ,asalkan dia bahagia . still bujang !! ah katanya lah kan .

kami sembang adalah dalam 20 minit .then dinda pun mohon undur diri .

malam tadi lepas magrib sambil nak tunggu azan isyak , dinda on lagi wechat untuk layan perasaan , just layan lirik lagu bunga angkasa*

and 'abang' tu msg lagi untuk kali ke dua ni  . . . bila dia tanya , " adik suka berniaga tak"

makanya dinda jawab lah " ye , suka sangat , saya memang minat berniaga"

dia tanya " perniagaan apa yg adik minat?"

dinda cakap " bisnes gadjet " ,

dia tanya " gadjet tu apa dik?"

jawab dinda "macam handphone , aksesori handphone , anroid , tab , notebook , laptop , haa semua tu lah gadjet !"

" ohh ok , kalau macam tu apa kata ,abang modalkan ,adik yg uruskan perniagaan tu? camane? nak tak?"

what?? dia offer dinda?? baru dua kali chat dah offer bagi modal buka kedai gadjet? hahaha memang lawak brother ni lah kan . sorry to say la bang , mata saya masih lagi suci , tiada lagi unsur kegilaan pada RM . dan andai satu hari saya nak buka kedai gadjet tu , insya allah ,saya buka dengan modal dari poket saya sendiri . amiin . . .


** tapi ni dinda cakap dlm hati tau , tak taip pun kat abang tu**

nampak tak permainannya disitu . paling jelas , sempat lagi mintak no hp . . . oh men . . .permainan lama ni bro , dinda dah MASAK dah hahaha . sorry, sebelum keluar dari wechat , dinda sempat blocked id wechat 'abang ' tu . . . haa settle !!


but for korang punya infomation lah kan ,   lepas dapat offer tu , dinda jawab lah ,

"saya ni mana sempat nak handle banyak kerja bang , pagi dah la urus taska mama , malam pulak nak study , camane nak jaga kedai gadjet tu nanti . . . "

Haa look ! orang comel memang pandai jaga budi bahasa . tak perlu lah maki-makian kan .sebab marah bukan dapat mengubah perangai  seorang "playboy" . . . .peace ~


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx