LU BIAR BETUL BRO

hmmm . . . .kalau free dinda akan melepak kejap wechat milik bungaku  . lepas kan rindu kununnya , dinda rindu bunga la

lepastu tangan ni gatal pulak nak search people nearby , mengade je kan . and the result dapat lah beberapa hamba Tuhan yg paling peramah , tapi paling handsome masih pilihan jari dinda hahaha well , handsome kan anugerah Allah , dan dinda mensyukuri akan semua ciptaan Allah yg maha indah lagi menarik .!  why not ! hehehe kalau dah sihat memang gini lah ragamnya .

nak jadikan cerita .adalah seorang tu ,lelaki berusia 27 tahun berasal dari Batu Pahat katanya. perniaga kedai makan .

and he said , "just call me abang "

hah? haha yelakan jelah ,asalkan dia bahagia . still bujang !! ah katanya lah kan .

kami sembang adalah dalam 20 minit .then dinda pun mohon undur diri .

malam tadi lepas magrib sambil nak tunggu azan isyak , dinda on lagi wechat untuk layan perasaan , just layan lirik lagu bunga angkasa*

and 'abang' tu msg lagi untuk kali ke dua ni  . . . bila dia tanya , " adik suka berniaga tak"

makanya dinda jawab lah " ye , suka sangat , saya memang minat berniaga"

dia tanya " perniagaan apa yg adik minat?"

dinda cakap " bisnes gadjet " ,

dia tanya " gadjet tu apa dik?"

jawab dinda "macam handphone , aksesori handphone , anroid , tab , notebook , laptop , haa semua tu lah gadjet !"

" ohh ok , kalau macam tu apa kata ,abang modalkan ,adik yg uruskan perniagaan tu? camane? nak tak?"

what?? dia offer dinda?? baru dua kali chat dah offer bagi modal buka kedai gadjet? hahaha memang lawak brother ni lah kan . sorry to say la bang , mata saya masih lagi suci , tiada lagi unsur kegilaan pada RM . dan andai satu hari saya nak buka kedai gadjet tu , insya allah ,saya buka dengan modal dari poket saya sendiri . amiin . . .


** tapi ni dinda cakap dlm hati tau , tak taip pun kat abang tu**

nampak tak permainannya disitu . paling jelas , sempat lagi mintak no hp . . . oh men . . .permainan lama ni bro , dinda dah MASAK dah hahaha . sorry, sebelum keluar dari wechat , dinda sempat blocked id wechat 'abang ' tu . . . haa settle !!


but for korang punya infomation lah kan ,   lepas dapat offer tu , dinda jawab lah ,

"saya ni mana sempat nak handle banyak kerja bang , pagi dah la urus taska mama , malam pulak nak study , camane nak jaga kedai gadjet tu nanti . . . "

Haa look ! orang comel memang pandai jaga budi bahasa . tak perlu lah maki-makian kan .sebab marah bukan dapat mengubah perangai  seorang "playboy" . . . .peace ~


Comments

wakakaka....selamat malam sis...
Yenda Ixati said…
selamat malam ahmad fakrizan , gelak kan sis ye heee