AMBIL IKTIBAR PADA KENANGAN

Morning awak and  love you !

Haha yg dah kawin jangan nak poyo  say love you too ok ! Yg bujang tu dah boleh kumpul duit kalau dah ada love di jiwa !

Jangan cuma tau say love you love you tapi kredit handphone masih mintak mak belanja  . memang tak lah kan . . haha

Berani bercinta  beranilah berusaha ye adik-adik . berusaha mantapkan kerjaya .berusaha majukan diri .berusaha kebalkan iman .

Jangan pulak baru Allah bagi hidup mewah sikit .jangan kata  nak bersedekah ke masjid malahan dah  kerap pulak  masuk pub lah ! Karaoke lah ! Berjimba -jimbalah so mana nak datang kekal nya rezeki dari Allah tu kan??  Common men . . .

hati-hatilah ye . akak pesan je .nanti kalau nasik dah jadi bubur , makan buburlah hang hari-hari heeee . . .

Dinda pernah pesan kat someone

" hang kalau nak lupa kan aku takpe , aku tak marah sebab aku bukan bagi hang rezeki tapi kalau hang lupa bersyukur dgn Allah memang Allah marah , aku pun marah sebab rezeki hang tu Allah yg bagi . hang kena ingat hari-hari dari mana datang rezeki tu "

Tapi entah lah dia follow ke tidak pesanan dinda tu , dinda pun tak pasti but oneday dinda dengar bisnes dia hancur sebab something happened . .


Innalillahiwainna ilaihirojiiun . . . tu je yg dinda boleh sebut waktu tu . selain dinda cakap . . . . " sabarlah , Allah duga hang sebab hang kuat , and wish him  gudluck"

Lepastu beliau terus tak serupa orang dah,  hidupnya  24/7 asik ngadap lappy je untuk baik pulih hasil kerjanya yg memeningkan kepalanya sendiri . dan dinda pun terpaksa biarkan saja dia dengan kerja baik pulih hingga kan dia hampir lupa siapa kah dinda ni lagi .its ok . .  dinda terima seadanya kerana apa yg belaku ni ada hikmahnya . part sayang tu memang lah sayang kan sebab dia pun pernah said " i love you " kat dinda dulu-dulu ! what???

 Hahahaha well . . .call me maybe ^^


Harap sangat sekarang ni dia dah jadi  hambaAllah yg berjaya  . aamiin   . . harap sesangat . apa yg dinda boleh cakap " you gave me the sweet momery in my life "

" hang tau dak ? hang lah kenangan terindah aku heee"


Eh ! Dinda dah melalut  lah hahaha sorry




Comments