Skip to main content

AMBIL IKTIBAR PADA KENANGAN

Morning awak and  love you !

Haha yg dah kawin jangan nak poyo  say love you too ok ! Yg bujang tu dah boleh kumpul duit kalau dah ada love di jiwa !

Jangan cuma tau say love you love you tapi kredit handphone masih mintak mak belanja  . memang tak lah kan . . haha

Berani bercinta  beranilah berusaha ye adik-adik . berusaha mantapkan kerjaya .berusaha majukan diri .berusaha kebalkan iman .

Jangan pulak baru Allah bagi hidup mewah sikit .jangan kata  nak bersedekah ke masjid malahan dah  kerap pulak  masuk pub lah ! Karaoke lah ! Berjimba -jimbalah so mana nak datang kekal nya rezeki dari Allah tu kan??  Common men . . .

hati-hatilah ye . akak pesan je .nanti kalau nasik dah jadi bubur , makan buburlah hang hari-hari heeee . . .

Dinda pernah pesan kat someone

" hang kalau nak lupa kan aku takpe , aku tak marah sebab aku bukan bagi hang rezeki tapi kalau hang lupa bersyukur dgn Allah memang Allah marah , aku pun marah sebab rezeki hang tu Allah yg bagi . hang kena ingat hari-hari dari mana datang rezeki tu "

Tapi entah lah dia follow ke tidak pesanan dinda tu , dinda pun tak pasti but oneday dinda dengar bisnes dia hancur sebab something happened . .


Innalillahiwainna ilaihirojiiun . . . tu je yg dinda boleh sebut waktu tu . selain dinda cakap . . . . " sabarlah , Allah duga hang sebab hang kuat , and wish him  gudluck"

Lepastu beliau terus tak serupa orang dah,  hidupnya  24/7 asik ngadap lappy je untuk baik pulih hasil kerjanya yg memeningkan kepalanya sendiri . dan dinda pun terpaksa biarkan saja dia dengan kerja baik pulih hingga kan dia hampir lupa siapa kah dinda ni lagi .its ok . .  dinda terima seadanya kerana apa yg belaku ni ada hikmahnya . part sayang tu memang lah sayang kan sebab dia pun pernah said " i love you " kat dinda dulu-dulu ! what???

 Hahahaha well . . .call me maybe ^^


Harap sangat sekarang ni dia dah jadi  hambaAllah yg berjaya  . aamiin   . . harap sesangat . apa yg dinda boleh cakap " you gave me the sweet momery in my life "

" hang tau dak ? hang lah kenangan terindah aku heee"


Eh ! Dinda dah melalut  lah hahaha sorry




Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx