Skip to main content

BERSANGKA BAIK

Pukul 6:30 petang :

Sambil minum nescafe panas , makan jajan dan roti kegemaran,  dinda sempat on twitter .

Dinda ni  kalau  bertweet dan mention dengan adik Zaid barpacs tu jawapnya tak cukup jari dinda nak menekan keypad handphone dinda ni . maklumlah kan Zaid tu kaki bahan nombor dua di kawasan dia . dimana Zaid tinggal?? Shh rahsia tapi dengar khabar di planet pluto tempat melepak dia   waallahhualam . .


Tengah dinda syok , taip makan , taip makan . . tetiba tekak dinda ada rasa kurang menyenangkan pulak . jajan oats dinda tu rasa seperti susu masam! Ye rasa susu basi !! Yarckkkk. . .




dinda lari ke sink dan keluarkan semua yg dlm mulut .nasib belum telan **eh ! Macam dah tertelan jugak lah * dan dinda dapati ada beberapa ekor ' bubuk ' didalam oats tadi!! bluekkk !!! Perhh . . .


Apa itu bubuk?

Ia menyerupai kumbang yg selalu terdapat dalam beras , tepung gandum dan semua jenis bijirin didunia ni.

Dan kalau awak nak tau , masih ada beberapa ekor lagi yg berkeliaran didalam plastik pembungkus oats tadi ! Yarckkk kembang tekak dinda dan terus termuntah *tapi tak muntahkan semua sebab sayang woo dinda dah telan hampir 4 bungkus dah masuk perut ni .hmmm malangnya yg ke 5 pulak reject  . . kuaja betul lah pengusaha . ini mesti diaorang dah  masukkan stock  lama kedalam bungkusan yg baru . dasar !!

Nah bukti !





Awak . . .hmm kalau esok dinda mati sebab termakan bubuk sebanyak 2-3 ekor tu , please ampunkan dosa -dosa dinda yg dinda dah buat kat awak eah . kenangkan lah semua kenangan antara kita dulu . dan berdoalah biar dinda mati dalam keadaan beriman . heee


AWAK  !! Mama sebenarnya dah cakap jangan beli natang jajan ni tau . . tapi dinda ni degil ! nak jugak ! Nak jugak ! Haaa kan  . . derhaka lagi cakap mama , kan dah dapat musibah nya :(

Tapikan awak . . . dalam hati dinda berdoa je ni .mohon sangat-sangat  dengan tertelannya bubuk-bubuk  itu , harap sesangat muka dinda ni bertambah cun ! kot lah makan bubuk boleh jadi awet muda , putih bersih dan bercahaya . Qu puteh kompem tergugat !!  . . . hahaha

Dan kalau tengah malam ni dinda asik masuk keluar tandas , dinda akan cakap dlm hati ini


" sesungguhnya  . . inilah pembuangan toksid yg sihat " hehehe bersangka baik lah kita kan awak kan?

Hmmmm . . .


*Tuhan jagakan dia , dia kekasihku , kan kekal milik ku . . .*


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx