Skip to main content

BUNGA NAK STUDY APA ?

Isnin yg damai . . .  naluri yg baru pulih menjadi hambar semula bila bebanan tugas menjadi berganda .

Selain menjadi seorang kakak , dinda jugak menjadi pakar rujuk yang tak bertauliah kepada seorang adik .


Result STPM akan keluar sikit masa lagi dan adik dinda sibunga hati dah mula tercari - cari bidang pelajaran apakah yg bakal dia teruskan .

Bila dia bersuara : kak . . lu rase kos apa yg kalau habis study nanti bakal menjanjikan wa tak jadi seorang pengganggur berijazah?


Dinda dengan bangga nya beri jawapan : kos rumah tangga ! Amacam? Hahaha

Woii !! Giler ape?! Orang nak enjoy lagi laaa . . . .orang tua je layak fikir pasal kawin mawin ni , not me ! Not me ! Haddoiii . . . bunga mengeluh hampa sebab dinda bagi jawapan yg tak meransangkan dia . hahaha


Enjoy? Lu nak enjoy dengan tambah dosa? Maksiat? Dan fitnah? Itu lu cakap enjoy ?

Haaa kan dinda dah bagi ceramah free ni . . .hmm

Hellooo sis . .  cakap orang ea? Lu pehal ? Sampai sekarang study tak habis -habis kan? So??

akak borek , adik gedik !! Hahahaha kami gelak sebab peribahasa dia bagi sangat entah apa-apa kah . . .hehe


Bunga suka pekerjaan yg lasak , dinda nak je suruh dia sambung belajar kat GMI **German Malaysian Institute ** kat Shah Alam tu ! Bidang  tu boleh bagi peluang dia bekerja ditengah laut korek minyak . . . hahaha agak-agak nak tak dia kan ??

Tunggu kepulangan bunga hati dari PLKN nanti la !

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx