BUNGA NAK STUDY APA ?

Isnin yg damai . . .  naluri yg baru pulih menjadi hambar semula bila bebanan tugas menjadi berganda .

Selain menjadi seorang kakak , dinda jugak menjadi pakar rujuk yang tak bertauliah kepada seorang adik .


Result STPM akan keluar sikit masa lagi dan adik dinda sibunga hati dah mula tercari - cari bidang pelajaran apakah yg bakal dia teruskan .

Bila dia bersuara : kak . . lu rase kos apa yg kalau habis study nanti bakal menjanjikan wa tak jadi seorang pengganggur berijazah?


Dinda dengan bangga nya beri jawapan : kos rumah tangga ! Amacam? Hahaha

Woii !! Giler ape?! Orang nak enjoy lagi laaa . . . .orang tua je layak fikir pasal kawin mawin ni , not me ! Not me ! Haddoiii . . . bunga mengeluh hampa sebab dinda bagi jawapan yg tak meransangkan dia . hahaha


Enjoy? Lu nak enjoy dengan tambah dosa? Maksiat? Dan fitnah? Itu lu cakap enjoy ?

Haaa kan dinda dah bagi ceramah free ni . . .hmm

Hellooo sis . .  cakap orang ea? Lu pehal ? Sampai sekarang study tak habis -habis kan? So??

akak borek , adik gedik !! Hahahaha kami gelak sebab peribahasa dia bagi sangat entah apa-apa kah . . .hehe


Bunga suka pekerjaan yg lasak , dinda nak je suruh dia sambung belajar kat GMI **German Malaysian Institute ** kat Shah Alam tu ! Bidang  tu boleh bagi peluang dia bekerja ditengah laut korek minyak . . . hahaha agak-agak nak tak dia kan ??

Tunggu kepulangan bunga hati dari PLKN nanti la !

No comments: