Skip to main content

DINDA YG OVER

Sabtu !

Macam selalu kerja , kerja , kerja . untuk jadi kaya raya tu tak tentu lagi lah kan tapi kalau cakap pasal duit , memang confirm tak perlu nak mintak kat orang lain lah kan . sebab sendiri dah ada duit . sikit atau banyak bukan tajuk utama yg penting gaji yg diperolehi itu adalah duit yg halal lagi berokah .

Tak lama lagi CNY ! Apa itu CNY? Adeh . . .bukan CUN NYA YENDA  ok . . . its means chines new year . .haha dinda ni kalau tak perasan memang tak sah kan . well perasan itu lebih mulia dari poyo awak . akurlah . . .

Sempena CNY  ada pesanan dari dinda kat insan-insan yg tersayang , kesayangan , disayangi, bersayang-sayang , penyayang dan segala daddy kasih sayang lah yg diluar sana . . . pesan dinda :



Kalau awak makan limau mandrin tu , basuh dulu kulitnya sebelum dikupas . kerana lapisan kulit limau tu telah disembur dengan bahan pengawet dari negara pegeluar supaya ianya tahan lama . bukan macam limau yg baru awak beli kat pasar malam tu . limau mandrin bukan limau fresh ! Jadinya kalau tak dibasuh bersih , dan awak makannya macam tu saja . antara kesan sampingannya :
~batuk
~sakit tekak
~demam
~selsema
~sakit perut

Dan perkara ni bukan dinda reka ye, tapi dipesankan khas oleh tokey cina penjual buah limau itu sendiri  kat dinda semalam . hhaish uncle tu siap bagi free lagi untuk sweet amoi . . .

"Alaaa . . jangan cakap itu machyam la uncle , see . . .  sulah malu la saia , sulah panggil sweet , kasi angkat peli 3 biji limau lagi . . .


** dinda meƱgedik pulaaaaaak. . .   dan apa jawab  tokey tu?


" dik sweet ! Awak guna bahasa apa ? Saya tak berapa nak paham la "

Bhahaha . . .dinda bengang? giler tak bengang oii , dah nampak sangat dinda macam bangang  . . . dia sekolah kan dinda dengan percuma lah awak dan masa tu jugak dinda terus jadi gagap !  Err. . . err. . . hmm Nyesal betul beli buah grrr . . .






Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx