DINDA YG OVER

Sabtu !

Macam selalu kerja , kerja , kerja . untuk jadi kaya raya tu tak tentu lagi lah kan tapi kalau cakap pasal duit , memang confirm tak perlu nak mintak kat orang lain lah kan . sebab sendiri dah ada duit . sikit atau banyak bukan tajuk utama yg penting gaji yg diperolehi itu adalah duit yg halal lagi berokah .

Tak lama lagi CNY ! Apa itu CNY? Adeh . . .bukan CUN NYA YENDA  ok . . . its means chines new year . .haha dinda ni kalau tak perasan memang tak sah kan . well perasan itu lebih mulia dari poyo awak . akurlah . . .

Sempena CNY  ada pesanan dari dinda kat insan-insan yg tersayang , kesayangan , disayangi, bersayang-sayang , penyayang dan segala daddy kasih sayang lah yg diluar sana . . . pesan dinda :



Kalau awak makan limau mandrin tu , basuh dulu kulitnya sebelum dikupas . kerana lapisan kulit limau tu telah disembur dengan bahan pengawet dari negara pegeluar supaya ianya tahan lama . bukan macam limau yg baru awak beli kat pasar malam tu . limau mandrin bukan limau fresh ! Jadinya kalau tak dibasuh bersih , dan awak makannya macam tu saja . antara kesan sampingannya :
~batuk
~sakit tekak
~demam
~selsema
~sakit perut

Dan perkara ni bukan dinda reka ye, tapi dipesankan khas oleh tokey cina penjual buah limau itu sendiri  kat dinda semalam . hhaish uncle tu siap bagi free lagi untuk sweet amoi . . .

"Alaaa . . jangan cakap itu machyam la uncle , see . . .  sulah malu la saia , sulah panggil sweet , kasi angkat peli 3 biji limau lagi . . .


** dinda meƱgedik pulaaaaaak. . .   dan apa jawab  tokey tu?


" dik sweet ! Awak guna bahasa apa ? Saya tak berapa nak paham la "

Bhahaha . . .dinda bengang? giler tak bengang oii , dah nampak sangat dinda macam bangang  . . . dia sekolah kan dinda dengan percuma lah awak dan masa tu jugak dinda terus jadi gagap !  Err. . . err. . . hmm Nyesal betul beli buah grrr . . .






Comments