ENTRI TERAKHIR MUNGKIN

Dinda nak kongsi Satu kisah dipentas jumaat :


Seorang orang terjumpa seseorang yg  buang najis kat belakang rumah jirannya .orang yg buang dah  pun blah .orang yg jumpa dok menyumpah-nyumpah marah sebab kaki dia dah terkena najis !

Kata orang yg jumpa : siap la kau ! Aku jumpa kau nanti taulah kau ! Aku cerita kat semua orang yg kau melepas kat belakang rumah jiran kau ni  .masa tu kau tau lah langit tu tinggi ke rendah . jangan nak salahkan aku kalau kau mendapat aib atas perbuatan kau tu sendiri !

Kahkahkah

Masa tu penuntun cerita  cuma tau gelak je sebab orang yg terpijak najis tu lupa akan ada satu hal yg bakal mengaibkan dia jugak. Bila dia dedahkan aib pesalah .dia juga lupa apa yg dia dah buat sebelum ini . tak takut ke rasa bersalah ?


Mesti  penuntun dok tertanya-tanya apa kejadahnya dia buat kat belakang rumah jirannya tu??? Mengintip  isteri jiran kah? Niat nak mencuri kah? Skodeng anak dara jiran kah? Kalau niat dia baik kenapa tak guna jalan depan rumah jiran ? kenapa  pilih jalan belakang?

Manusia tak pernah sempurna . kau tunjuk salah orang , orang pun nampak salah kau . kau pasti kau sorang je ada bukti? Orang lain takde bukti? Apa ceritanya di Facebook ? Di Wechat? Memang kau ada semua bukti dalam inbox kau , tapi jangan ingat orang lain tak simpan bukti utk pihak kau?? Haaa  well . . manusia masih belum betul - betul sempurna lagi kan? Usia bukan tanda kematangan tapi amarah tanda kebuntuan otak utk sabar .

Bytheway this blog not mine anymore . you can do what you want to do . memang tu yg owner blog ni harap-harapkan sejak dulu . bertahun dia nak padam blog ni tapi kau yg tak bagi katanya . haa lupa lah tu ^^

Buat awak yg lelain . maybe ini entri terakhir saya sebelum " uncle" saya lesapkan blog ni secara sengaja . memang itu kerja dia dari dulu .kalau marah kan someone dia akan lesapkan apa je yg dia nak termasuk dirinya dan cinta-cintanya . keyboard warrior la katakan .kenakan orang memang sedap . kena diri sendiri? Menyirap darah . haaa  fikir balik lah kenapa kau dibahan dalam blog ni ? Apa motif? Tanpa sebab takkan semua ni terjadi lah .


Fikir dulu pro dan kontra ^^

Comments