Skip to main content

MANA MUNGKIN

Sejujurnya kita akan dapat rasa bahagia dengan orang yg betul-betul sayangkan kita .

Kebahagiaan itu bukan lah bermaksud Melambakkan kekasih tu dgn harta benda , emas permata , atau pun pangkat ternama . wajah handsome atau lawa jadi punca bahagia kah? Mana dinda tau . tiap orang punya cita rasa yg berbeza-beza . kekadang muka pecah rumah pun dipandang hero , badan besar kontena pun dianggap ratu . so? No komen ok ^^

Kebahagiaan itu terhasil apabila disampingnya kita sentiasa tersenyum bahagia , ceria , jiwa tak kacau , tenang ,  dan selesa . angau kah ini? Entah . . barangkali aja . biar dibius angau , jangan digigit tungau haha . tau tungau? Pergi search dirumah mr google . kirim salam dengan mr google tau , katakan padanya " dinda rindu mr google sebab dah lama tak masuk dikediaman nya itu" .

Tetapi bila sidia bejaya buat kita bahagia , mampukah kita beri dia bahagia sebagaimana yg dia harapkan??

Jawapannya ada pada diri awak sendiri . pada dinda, jawapannya  mana mungkin . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx