BLOG UNTUK CARI MAKAN

Dalam dunia blog . tak semua blogger macam dinda .meroyan sentiasa tapi just suka-suka . untung masyuk memang takdelah . sebab blog peribadi ni dinda anggap diary untuk dinda luahkan dialam maya apa yg dinda rasa , dan  tak mampu dinda luahkan didunia realiti dinda sendiri . hmmm tapi ini cuma kadang-kadang dan jarang-jarang . . heee cobaaann


Ada dikalangan sahabat blogger kami terutama lelaki mencari rezeki hampir 89% dari dunia blog mereka . dari blog lah mereka menyara keluarga . memerah keringat untuk tarik pembaca diluar dan peminat nak baca entri mereka . semua tu tak mudah . lagi -lagi kalau blog berasaskan peribadi  .tak semua orang minat baca .hmmm lainlah blog retis atau blog " hot 18sx " Blog tu memang meletop  . takde entri baru pun orang still nak masuk baca .hmmm nafsu kuat lah tu kan?! Grrr

Kekadang dinda tercari-cari jugak jalan bagaimana nak beri kawan blogger dinda ni pembaca baru ( kawan blogger yg cari rezeki dibloglah maksud dinda ) agar tiap entrinya dibaca orang ramai . jalan paling mudah selalunya dinda hanya akan like  link yg diaorang share ditimeline mereka , walaupun entri tu dah ditaip 2-3 hari atau bulan lepas .


Sebab bukan mudah nak tarik orang pengikut setia ini kalau cari pengkritik memang mudah lah nak dapat . silap gaya entri terus jadi viral ! Haa tak ke parah tu nanti ?

kena bahan memang sakit kan?

Dalam zaman barang mahal ni . semua benda perlukan duit . Hanya usaha dan doa serta kerjasama sesama manusia je dapat meringankan beban manusia yg lain dalam menyelesaikan masalah pengurusan duit . harap sangat mereka bijak menilai dan paling utama dalam hidup ini sila jangan tipu kawan sendiri semata -mata untuk dapatkan duit padat tersusun dipoket  .itu satu kekejaman namanya .

Comments

Sham Stallion said…
Oh Dinda, I admire your luahan hati.. :p
Yenda Ixati said…
Ahhaaa . . tq Sham :)