Skip to main content

BLOG UNTUK CARI MAKAN

Dalam dunia blog . tak semua blogger macam dinda .meroyan sentiasa tapi just suka-suka . untung masyuk memang takdelah . sebab blog peribadi ni dinda anggap diary untuk dinda luahkan dialam maya apa yg dinda rasa , dan  tak mampu dinda luahkan didunia realiti dinda sendiri . hmmm tapi ini cuma kadang-kadang dan jarang-jarang . . heee cobaaann


Ada dikalangan sahabat blogger kami terutama lelaki mencari rezeki hampir 89% dari dunia blog mereka . dari blog lah mereka menyara keluarga . memerah keringat untuk tarik pembaca diluar dan peminat nak baca entri mereka . semua tu tak mudah . lagi -lagi kalau blog berasaskan peribadi  .tak semua orang minat baca .hmmm lainlah blog retis atau blog " hot 18sx " Blog tu memang meletop  . takde entri baru pun orang still nak masuk baca .hmmm nafsu kuat lah tu kan?! Grrr

Kekadang dinda tercari-cari jugak jalan bagaimana nak beri kawan blogger dinda ni pembaca baru ( kawan blogger yg cari rezeki dibloglah maksud dinda ) agar tiap entrinya dibaca orang ramai . jalan paling mudah selalunya dinda hanya akan like  link yg diaorang share ditimeline mereka , walaupun entri tu dah ditaip 2-3 hari atau bulan lepas .


Sebab bukan mudah nak tarik orang pengikut setia ini kalau cari pengkritik memang mudah lah nak dapat . silap gaya entri terus jadi viral ! Haa tak ke parah tu nanti ?

kena bahan memang sakit kan?

Dalam zaman barang mahal ni . semua benda perlukan duit . Hanya usaha dan doa serta kerjasama sesama manusia je dapat meringankan beban manusia yg lain dalam menyelesaikan masalah pengurusan duit . harap sangat mereka bijak menilai dan paling utama dalam hidup ini sila jangan tipu kawan sendiri semata -mata untuk dapatkan duit padat tersusun dipoket  .itu satu kekejaman namanya .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx