Skip to main content

MENDELETE YG HARAM

Lama dah blog ni sunyi dari barisan ayat dinda . Bukan sengaja tapi disebabkan masalah kesihatan yg agak kurang merangsangkan , maka tiada lagi kidungmu ! Eh haha bukan lah . Makanya tiadalah deretan hurup rumi melafaskan ayat meroyan dan merepek repek disini .

Bila baca post maqnie nurseri pasal dia terdelete lebih kurang 1200 pic dalam blog dengan secara tak sengaja . Dinda baru teringat yg dlm blog dinda ada banyak jugak entri yg mempunyai gambar dinda yg tidak bertutup kepala . Ala pada suatu zaman dahulu , dinda cakap jujur ni , dinda pun kureng sikit akhlaknya . Al maklom zaman remaja la katakan , ingatnya asik nak ' havoc ' je memanjang .

So ni baru siap habiskan mendelete pic yg agak keterlaluan 2/3 tahun yg lalu . Alhamdulillah . . . Esok sambung lah lagi kan sebab ada lebih kurang 1500 pic dlm blog dinda ni . Bettry hp pun dah nazak sangat ni .

Esok masih ada . . . .

Dan pesanan dinda sebelum tidur ni

" orang lain tak boleh ubah kita , hanya kita yg layak mengubah perangai kita .dari perangai elok kepada yg lebih elok . Dan mana ada manusia yg sejak lahir dia sorang yg baik "

Kan?? Kalau ada lah orang baik sejak lahir , meh suruh dia pm dinda difacebook atau dm dinda ditwitter atau message dinda di wechat .

Eh ! Nak bagi tau ni wechat dinda dah tukar id ye . . . Lets go to " yenda_yen " dan kalau add friend awak tak diaprove tu maknanya dinda tak on wechat la tu . . Tunggu ah kalau dinda rajin dan free , baru dinda aprove . .orite😉


🍧 . . .sedapnya dapat makan aiskerim memalam camni kan . . .hmm

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx