BUNGA HATI




Petang 6 :45

Bila someone dah berjaya buat dinda tersenyum , hati ini dah mula berbunga kembali .mungkin tak seindah bunga-bunga yg mekar ditaman rashidah utama ,namun dia masih kekal mewangi .

Sebut pasal bunga ,tetiba teringat Bunga Hati dinda si Mia izzara . Sejak duduk Singapura  ni ,rindu kat dia bukan lagi pura-pura. Buktinya setiap pagi dinda akan call dia ,takdapat pakai no handphone ,dinda call pakai whatsapp mama ,tak dapat diwhatsapp ,dinda call guna wechat  ,dinda akan cari dia sampai dengar suara ceria dia tu . Well . Walaupun kadang -kadang nampak macam suara jantan hahaha opss. . .sorry dear yelahkan ,suara orang baru bangun tidurkan serak-serak gitu . .heee

Dulu ,masa duduk satu rumah , gaduh jangan cakaplah ,perang kat Gaza pun tak sehebat perang kami berdua . Tapi bila part ngada-ngada , pujuk rayu kami kalah pujuk rayu romeo and his juliet hahaha Well . .tu dulu ,zaman kali belasan tahun .

Dan harini . . Bila 'Putera' cakap . . Untung awak dapat adik yg caring dan rapat dgn awk ,dinda hanya mampu tersenyum dan hati mula rasa sebak ,sebab masa tu , rasa nak peluk je Bunga Hati ,supaya jangan pergi  jauh dari dinda . Dan dinda janji , tak akan marah-marah Bunga Hati dinda lagi . . . Ye. . . Rindu sangat kat dia . Nasib ada wechat ,lepas jugak rindu ,walaupun kadang kala gurau dia buat dinda mengalirkan airmata .

Tapi dinda tau . .si lurus bendul tu sudah besar ,sudah 20 tahun hidup dan sudah tau mana baik dan buruknya perangai yg boleh dia ikutkan . Nampak je macam singa lapar ,tapi  siapa yg rapat dgn dia taulah ,macamana sensitif dan jujurnya si Bunga Hati dinda ni .

So . .lepasni memang takan ada marah-marah lagi utk bunga hati ,tapi hanya rindu dan kasih sayang yg padu . . . .

Opss . .siapa PUTERA ?? OK nanti kita gossip ye ? Haaaa . .

Senja 7 :03 . . Sebak dijiwa . . . .

Comments