Skip to main content

BUNGA HATI




Petang 6 :45

Bila someone dah berjaya buat dinda tersenyum , hati ini dah mula berbunga kembali .mungkin tak seindah bunga-bunga yg mekar ditaman rashidah utama ,namun dia masih kekal mewangi .

Sebut pasal bunga ,tetiba teringat Bunga Hati dinda si Mia izzara . Sejak duduk Singapura  ni ,rindu kat dia bukan lagi pura-pura. Buktinya setiap pagi dinda akan call dia ,takdapat pakai no handphone ,dinda call pakai whatsapp mama ,tak dapat diwhatsapp ,dinda call guna wechat  ,dinda akan cari dia sampai dengar suara ceria dia tu . Well . Walaupun kadang -kadang nampak macam suara jantan hahaha opss. . .sorry dear yelahkan ,suara orang baru bangun tidurkan serak-serak gitu . .heee

Dulu ,masa duduk satu rumah , gaduh jangan cakaplah ,perang kat Gaza pun tak sehebat perang kami berdua . Tapi bila part ngada-ngada , pujuk rayu kami kalah pujuk rayu romeo and his juliet hahaha Well . .tu dulu ,zaman kali belasan tahun .

Dan harini . . Bila 'Putera' cakap . . Untung awak dapat adik yg caring dan rapat dgn awk ,dinda hanya mampu tersenyum dan hati mula rasa sebak ,sebab masa tu , rasa nak peluk je Bunga Hati ,supaya jangan pergi  jauh dari dinda . Dan dinda janji , tak akan marah-marah Bunga Hati dinda lagi . . . Ye. . . Rindu sangat kat dia . Nasib ada wechat ,lepas jugak rindu ,walaupun kadang kala gurau dia buat dinda mengalirkan airmata .

Tapi dinda tau . .si lurus bendul tu sudah besar ,sudah 20 tahun hidup dan sudah tau mana baik dan buruknya perangai yg boleh dia ikutkan . Nampak je macam singa lapar ,tapi  siapa yg rapat dgn dia taulah ,macamana sensitif dan jujurnya si Bunga Hati dinda ni .

So . .lepasni memang takan ada marah-marah lagi utk bunga hati ,tapi hanya rindu dan kasih sayang yg padu . . . .

Opss . .siapa PUTERA ?? OK nanti kita gossip ye ? Haaaa . .

Senja 7 :03 . . Sebak dijiwa . . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx