DINDA DIHALAMAN RINDU ?


Selasa lepas , balik je dari kerja ,satu badan dinda lemah ,letih ,lesu tak berdaya . Kenapa jadi gitu , dinda pun tak pasti puncanya .yang dinda tau , selera makan turut hilang , entah kemana perginya agaknya . Situasi ni bukan macam demam ,suhu  badan ok je tapi dalaman macam kosong dan lemah longlai tak berdaya . Minda pun jadi blank all the  space

Lepas mandi dan minum petang ,dinda dah tak boleh buat apa-apa lagi , apa yg bermain diminda saat itu . . .ialah tidur ,ye dinda perlu tidur sepuas - puasnya . Dan memang betul ,lepas je azan isyak ,dinda entah kemana melayarkan bahtera impian dan akibatnya kelesuan itu  ,dinda akhirnya tidur hingga ke pukul 6:30 am itu pun bila dengar suara mama menjerit  terkejut :

" eh budak ni tak bangun lagi????! Astagfirullah halazim , ni tidur ke pengsan??! Sihat ke tak ni ? Nak rest ke ? Cuti ea ? "

Sebenarnya ada banyak soalan mama yg dinda tak taip kat sini  ,sebab dinda lupa ,maklumlah kan tengah mamai baru tersedar dari tidur yg panjang .

" ermm . . Kerja la ma , alarm tak bunyi ,tu yg tak sedar tu , orang sihat je ni , ok la ,nak pergi mandi dulu ,dah lambat dah ni "

" eh , boleh dia salahkan alarm pulak ek?" Mama terus beredar dari bilik dinda . Dinda cuma senyum .  Dengan muka baru bangun tidur  tu , masih sempat lagi jeling cermin dinding  , perh . . . Sweet doh thats girl smile today , sambil kenyit mata kat awek dlm cermin tu . . .


"Hahaha jangan cakap dinda tak payung diri sendiri eah " haaa



Bunyi alarm pukul 4 pagi  memang sumpah dinda tak dengar lagi pagi tu ,tetiba dah pukul 6:30 pagi je . . .Hahaha mana perginya pukul 4 , pukul 5 , yg selalu alarmnya berbunyi tu ? Apakah mereka jugak tertidur dgn keletihan seperti dinda ??? Arghhh soalan sengal ! Dah terang - terang dinda tidur mati ,mana nak dengar alarm menjerit-jerit  time 4 dan 5 pagi tu !

Uishh tidur mati sangat merbahaya jugakkan ,kot datang orang minyak masa tu ,disapunya minyak dagu atau  minyak pelincir kat dinda , hmmm . . . jawabnya memang tak ada lagi lah awek comel yg manja  lemak berkrim menaip diblog ni . .  Alahai seram pun ye jugak ni , dalam hati Allah je yg tahu "


Dan harini hari khamis , dinda dah sihat kah?? Kalau tak sihat ,takdenya dinda nak melepak dihalaman rindu ni . . . Ceceh nama baru sey blog i . . . " DI HALAMAN RINDU " gituuu . . Haaa , jangan jeles okay  . .


Dan harini jugak ,segala puji bagi Allah ,Tuhan yg mentadbir sekelian alam kerana telah pulangkan semula kesihatan dinda yg hilang beberapa hari lalu .

Alhamdulillah ,tengs Allah ,love you so much ~

Comments