Skip to main content

DINDA DIHALAMAN RINDU ?


Selasa lepas , balik je dari kerja ,satu badan dinda lemah ,letih ,lesu tak berdaya . Kenapa jadi gitu , dinda pun tak pasti puncanya .yang dinda tau , selera makan turut hilang , entah kemana perginya agaknya . Situasi ni bukan macam demam ,suhu  badan ok je tapi dalaman macam kosong dan lemah longlai tak berdaya . Minda pun jadi blank all the  space

Lepas mandi dan minum petang ,dinda dah tak boleh buat apa-apa lagi , apa yg bermain diminda saat itu . . .ialah tidur ,ye dinda perlu tidur sepuas - puasnya . Dan memang betul ,lepas je azan isyak ,dinda entah kemana melayarkan bahtera impian dan akibatnya kelesuan itu  ,dinda akhirnya tidur hingga ke pukul 6:30 am itu pun bila dengar suara mama menjerit  terkejut :

" eh budak ni tak bangun lagi????! Astagfirullah halazim , ni tidur ke pengsan??! Sihat ke tak ni ? Nak rest ke ? Cuti ea ? "

Sebenarnya ada banyak soalan mama yg dinda tak taip kat sini  ,sebab dinda lupa ,maklumlah kan tengah mamai baru tersedar dari tidur yg panjang .

" ermm . . Kerja la ma , alarm tak bunyi ,tu yg tak sedar tu , orang sihat je ni , ok la ,nak pergi mandi dulu ,dah lambat dah ni "

" eh , boleh dia salahkan alarm pulak ek?" Mama terus beredar dari bilik dinda . Dinda cuma senyum .  Dengan muka baru bangun tidur  tu , masih sempat lagi jeling cermin dinding  , perh . . . Sweet doh thats girl smile today , sambil kenyit mata kat awek dlm cermin tu . . .


"Hahaha jangan cakap dinda tak payung diri sendiri eah " haaa



Bunyi alarm pukul 4 pagi  memang sumpah dinda tak dengar lagi pagi tu ,tetiba dah pukul 6:30 pagi je . . .Hahaha mana perginya pukul 4 , pukul 5 , yg selalu alarmnya berbunyi tu ? Apakah mereka jugak tertidur dgn keletihan seperti dinda ??? Arghhh soalan sengal ! Dah terang - terang dinda tidur mati ,mana nak dengar alarm menjerit-jerit  time 4 dan 5 pagi tu !

Uishh tidur mati sangat merbahaya jugakkan ,kot datang orang minyak masa tu ,disapunya minyak dagu atau  minyak pelincir kat dinda , hmmm . . . jawabnya memang tak ada lagi lah awek comel yg manja  lemak berkrim menaip diblog ni . .  Alahai seram pun ye jugak ni , dalam hati Allah je yg tahu "


Dan harini hari khamis , dinda dah sihat kah?? Kalau tak sihat ,takdenya dinda nak melepak dihalaman rindu ni . . . Ceceh nama baru sey blog i . . . " DI HALAMAN RINDU " gituuu . . Haaa , jangan jeles okay  . .


Dan harini jugak ,segala puji bagi Allah ,Tuhan yg mentadbir sekelian alam kerana telah pulangkan semula kesihatan dinda yg hilang beberapa hari lalu .

Alhamdulillah ,tengs Allah ,love you so much ~

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx