KAWAN MAKAN KAWAN


Week end ! Yey ! Tapi dinda kena kerja demi mencari sesuap nasi . Kalau dua suap tak muat mulut ,sebab bibir dinda ni nipis dan mulut dinda  kecil . Heeee sungguh la ,tak tipu  haha *perasannyaaa*


Sorang kawan ! Apa function ?

Truly sorang orang yg dipanggil kawan itu ada banyak jenis perangai . Kalau awak perhati dalam kelompok kawan yg selalu ada disisi kita di saat  nama kita sedang meningkat naik , mereka lah teman bergembira ,merekalah penaik semangat dgn pujian-pujian indah , yg kita sendiri hampir tak perasan sama ada pujian itu ikhlas atau hanya saja - saja nak menunjuk baik didepan kita . Apa yg kita rasa mereka memang kawan kita  , walaupun ada keburukan yg  kita lakukan mereka tetap  kata " its oklah , betullah tu , kami sokong anda " ohh tidak , ini bukan kawan yg real kawan , inilah gunting dlm lipatan  yg boleh menikam awak dlm diam.

Eh . .kenapa dinda cakap macamtu?

Contoh la ea , kita cakap mengarut-ngarut pasal seseorang ditimeline,  kita  marah sangat - sangat dengan dia , pastinya akan keluarlah ayat -ayat yg tidak elok untuk orang tu kan ? Yelah , tengah marah ,pastinya timeline tempat melepaskan amarah tu ,ye dak?  Haaaa masa ni lah awak dapat kenal siapa " kawan" , siapa " lawan " .

Kalau si dia asik dok sokong je tindakan kurang bijak awak , tulah dia " lawan " kerana sepatutmya dia menasihati awak , menenangkan jiwa awak yg sedang serabut tu , ni tak , dia lagi  nak up api kemarahan awak dgn ayat-ayat berapi hingga menyala -nyala apinya . Dan makin terbakarlah jiwa nurani awak tu ,kan?

Dinda nak tanya rupa itukah kawan??


Kalau awak dlm keadaan bertenang ,sila baca semula status lama awak yg mana berbaur nagetif , siapa yg sokong ,siapa yg menegur tak berpuasati  , siapa yg hanya memerhati saja komen dan hanya mampu like status awak tu .

Awak  . . . yang menegur itulah kawan awak yg sebenar . Sebab dia tak sanggup lihat awak mengambil tindakkan melulu dan dlm masa yg sama bakal mengaibkan diri awak sendiri . Kawan macam ni selalu buat kita sentap dan feed up . Tapi mereka lah kawan yg betul -betul kawan dan mereka tu 'sayang awak sangat-sangat' . . Percayalah  .

Comments