Skip to main content

KAWAN MAKAN KAWAN


Week end ! Yey ! Tapi dinda kena kerja demi mencari sesuap nasi . Kalau dua suap tak muat mulut ,sebab bibir dinda ni nipis dan mulut dinda  kecil . Heeee sungguh la ,tak tipu  haha *perasannyaaa*


Sorang kawan ! Apa function ?

Truly sorang orang yg dipanggil kawan itu ada banyak jenis perangai . Kalau awak perhati dalam kelompok kawan yg selalu ada disisi kita di saat  nama kita sedang meningkat naik , mereka lah teman bergembira ,merekalah penaik semangat dgn pujian-pujian indah , yg kita sendiri hampir tak perasan sama ada pujian itu ikhlas atau hanya saja - saja nak menunjuk baik didepan kita . Apa yg kita rasa mereka memang kawan kita  , walaupun ada keburukan yg  kita lakukan mereka tetap  kata " its oklah , betullah tu , kami sokong anda " ohh tidak , ini bukan kawan yg real kawan , inilah gunting dlm lipatan  yg boleh menikam awak dlm diam.

Eh . .kenapa dinda cakap macamtu?

Contoh la ea , kita cakap mengarut-ngarut pasal seseorang ditimeline,  kita  marah sangat - sangat dengan dia , pastinya akan keluarlah ayat -ayat yg tidak elok untuk orang tu kan ? Yelah , tengah marah ,pastinya timeline tempat melepaskan amarah tu ,ye dak?  Haaaa masa ni lah awak dapat kenal siapa " kawan" , siapa " lawan " .

Kalau si dia asik dok sokong je tindakan kurang bijak awak , tulah dia " lawan " kerana sepatutmya dia menasihati awak , menenangkan jiwa awak yg sedang serabut tu , ni tak , dia lagi  nak up api kemarahan awak dgn ayat-ayat berapi hingga menyala -nyala apinya . Dan makin terbakarlah jiwa nurani awak tu ,kan?

Dinda nak tanya rupa itukah kawan??


Kalau awak dlm keadaan bertenang ,sila baca semula status lama awak yg mana berbaur nagetif , siapa yg sokong ,siapa yg menegur tak berpuasati  , siapa yg hanya memerhati saja komen dan hanya mampu like status awak tu .

Awak  . . . yang menegur itulah kawan awak yg sebenar . Sebab dia tak sanggup lihat awak mengambil tindakkan melulu dan dlm masa yg sama bakal mengaibkan diri awak sendiri . Kawan macam ni selalu buat kita sentap dan feed up . Tapi mereka lah kawan yg betul -betul kawan dan mereka tu 'sayang awak sangat-sangat' . . Percayalah  .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx