Skip to main content

LIRIK PELIK BIKIN JIWA MAKIN KACAU


Mau jadi apa? Mau jadi hantu ? Atau jadi buaya ? Terpulanglah . . . Heee itu antara lirik lagu yg dinda dengar diradio tadi . Err . . . Er . . Kenapa ek lirik lagu sekarang dah macam mak kita membebel je ek?

Kalau layan lagu ' nama gua said gila '  haaa lagilah gila bila di hayati liriknya . Habis keluar anggota luar dalam manusia , hee . . Apa pun semua tu adalah hasil kreatif pencipta lagu  ditanah air kita . Sebagai pendengar ,kalau awak suka layankan je ,kalau tak suka , tutup je radio awak dengan bantal , kompem tak dengar lagu yg awak tak suka tu . Mudah? Yaa semudah mudah.com ! Hehe

Ok , tu cuma dua je lagu yg agak pelik dinda dengar untuk harini ,lain-lain tu ,macam takde lain ,cinta ,cinta dan cinta . . Muak deh !!


 Sejujurnya , setiap lagu itu ada ceritanya . Begitu jugak dengan dinda . Setiap entri ada saja kisahnya . Dan hari ni ,dinda hanya layan radio seharian sebab jiwa ada sikit kacau  , tu yg timbul idea nak bisik -bisik pasal lirik lagu ni .

Awak ada idea ? Bagaimana awak manafaatkan idea awak tu ? Dituliskan kah? Ditaipkan kah? Diadunkan kah? Atau dirakamkan kah? Yg penting idea awak tu tidak dikenakan GST ,kah3  . . .adeh , Gastrik Statik Terussss . . . Erhhh .


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx