Skip to main content

MALAM YANG LAPAR

Pukul 12.25 pagi,  tadi dah terlelap , tapi tepat pukul 12.00am mata terbuka .entah kenapa agaknya dan tiba-tiba perut pun terasalah sangat lapar . Tanpa disuruh , selera membuak-buak mengidam nak makan sesuatu yg dipanggil ' chicken chop ' . Capai handphone dan call tokey chicken chop yg beroperasi dekat dengan rumah dinda . Dan hasilnya ye ,kedai dia masih buka ,lalu dinda pesan 2 set  chicken chop !  Bila siap dimasak , tokey kedai yg punya dua isteri dan 10orang anak pun call dinda . " dik , 2 set sudah siap ni " !!

Dan dinda pun bergegas kekedainya yg ambil masa 10minit kalau berkereta sebelah malam . Maklumlah kan malam kan lengang je jalanraya . Sampai sana ,isteri kedua abang tokey sudah sedia menanti . . Lahai comelnya lebih muda dari dinda kot . Dia senyum je dan berkata " siap dah kak lyn punya ni , semua sekali rm 18.00 ." Tak tidur lagi ke kak?? " soalnya sementara dinda keluarkan duit dari purse .

"Ah? Tidur ? Dan tidur dah , ni baru bangun ,lepastu rasa lapar ,tu yg call buat order tu . .heee"

"Oooooh . . .patutla mata sembap . ." Eh! Budak ni dalam cahaya samar -samar dia nampak pulak mata dinda ni. 

" heeee . . . Tu mata orang lapar kot , hmm terima kasih ye , selamat malam "  jawab dinda sambil bergegas berjalan menuju ke kereta .

"Ok ,sesama , hati -hati bawak kereta ,malam dah ni " pesan tokey kedai dan isteri dia dok perati dinda sambil tersenyum . Dan pelanggannya yg makan disitu juga memerhatikan dinda jugak ! 


"Adeh . . . Kenapa kah? Apa yg aku tak pakai malam ni ???" Detik  dinda , tapi dalam hati hmmmm maybe diaorang tak pernah nampak dinda berbaju tidur keluar rumah kot . . . Ahh bersangka baik lah . Yg penting perut kena kenyangkan sebelum mimpi malam ni .





Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx