MALAM YANG LAPAR

Pukul 12.25 pagi,  tadi dah terlelap , tapi tepat pukul 12.00am mata terbuka .entah kenapa agaknya dan tiba-tiba perut pun terasalah sangat lapar . Tanpa disuruh , selera membuak-buak mengidam nak makan sesuatu yg dipanggil ' chicken chop ' . Capai handphone dan call tokey chicken chop yg beroperasi dekat dengan rumah dinda . Dan hasilnya ye ,kedai dia masih buka ,lalu dinda pesan 2 set  chicken chop !  Bila siap dimasak , tokey kedai yg punya dua isteri dan 10orang anak pun call dinda . " dik , 2 set sudah siap ni " !!

Dan dinda pun bergegas kekedainya yg ambil masa 10minit kalau berkereta sebelah malam . Maklumlah kan malam kan lengang je jalanraya . Sampai sana ,isteri kedua abang tokey sudah sedia menanti . . Lahai comelnya lebih muda dari dinda kot . Dia senyum je dan berkata " siap dah kak lyn punya ni , semua sekali rm 18.00 ." Tak tidur lagi ke kak?? " soalnya sementara dinda keluarkan duit dari purse .

"Ah? Tidur ? Dan tidur dah , ni baru bangun ,lepastu rasa lapar ,tu yg call buat order tu . .heee"

"Oooooh . . .patutla mata sembap . ." Eh! Budak ni dalam cahaya samar -samar dia nampak pulak mata dinda ni. 

" heeee . . . Tu mata orang lapar kot , hmm terima kasih ye , selamat malam "  jawab dinda sambil bergegas berjalan menuju ke kereta .

"Ok ,sesama , hati -hati bawak kereta ,malam dah ni " pesan tokey kedai dan isteri dia dok perati dinda sambil tersenyum . Dan pelanggannya yg makan disitu juga memerhatikan dinda jugak ! 


"Adeh . . . Kenapa kah? Apa yg aku tak pakai malam ni ???" Detik  dinda , tapi dalam hati hmmmm maybe diaorang tak pernah nampak dinda berbaju tidur keluar rumah kot . . . Ahh bersangka baik lah . Yg penting perut kena kenyangkan sebelum mimpi malam ni .





Comments