PASAL WARKAH KANDA HARITU

Hai awak
Ramai terkejut unta bila baca entri dinda yg sebelum ini . Ada yg kecewa ,ada yg mengeluh ,dan ada yg menyampah . Kenapa kata awak ?? Yelaa sebab warkah dari kanda  tu so sweet dan ayat kanda untuk dinda sangat-sangat menyentuh hati dan perasaan hingga melekat disanubari katanya heee **dinda saja nambah ayat ni **

Sebenarnya itu warkah bukan ditujukan untuk dinda yenda yen pun . Ishh kalau lah dinda dapat suami yg hebat  kata-katanya seperti  didalam warkah itu , kompem dinda tak  curang laa . Ayat dia memujuk tu dah boleh buat seluruh wanita diMalaysia ni jadi cair tau . .haaa tengok je  dalam warkah tu baru je mengayat  supaya isterinya masak sendiri dirumah, dan tu  pun dah macam memujuk isteri ajak masuk bilik "lipat baju " hahahaha ada sesuatu  tersembunyi didalam ayat bertanda ( " ) **hati-hatilah**

Warkah itu adalah atas pengalaman dinda berjiran dengan pasangan dimana ,isteri dia memang "hot" . Cantik ,mabeles ,dia punya jalan bikin mata jiran lain juling ,dia punya senyum buat jiran tetangga hilang selimut . Hahaha " selimut tetangga"  dia punya suara bila berkata -kata buat jiran semua terigau - igau tapi sayangnya . . . .tulah kan , masak mee maggi pun kena tengok resepi , Jerang air pun hangit , goreng ikan tapi jadi arang !!

Haaa ni dinda tak cakap eah tapi suami dia yg mengadu kat dinda dalam whatsapp !! Eh !! Hahaha no ! Kawan suami dia yg cerita kat dinda dalam group whatsapp laaa .haa tu dulu - dulu masa dinda  ada install app whatsapp kat hp dinda . Tu sebab dinda uninstall whatsapp lagi sebab tak nak jadi hamba gossip . . **dan kini , amannya duniaku**

awak , agak-agak awak apakah kata isteri 'kanda' tu bila dia baca warkah dari suaminya tu kan . Hmm nanti kalau ahli mesyuarat tingkap pass kat dinda , dinda janji ,dinda akan share kat awak ok?

apa pun , pada dinda lah kan , rezeki kita hak kita ,kalau takde GST  pun , kalau kita dah ada rezki kita cuma paras tu , tak payahlah nak salahkan sesiapa lagi , Allah tu maha adil dan saksama , Dia tahu ,pada siapa yg layak diduga , pada siapa yg layak menerima rezki melimpah atau sedikit demi sedikit ,yg pasti tiap orang , tiap hàmbaNya memang sudah tertulis rezkinya .

Dan apa yg perlu sekarang , sebagai pengguna , hati - hati jangan sampai ditipu oleh perniaga - perniaga yg tidak memdaftar GST  tapi sewenangnya mengenakan charge GST . haaa check resit pembelian . Cari maklumat mengenai GST dan fahamkan .


tadi dinda beli gas . Kalau dulu uncle tu suruh dinda bayar rm28 setong tapi tadi dia kata rm30 untuk gas yg dinda pesan . Hahahaha nasib baik uncle tu satu agama dan orang yg lebih tua usianya dari dinda . . . .kalau tidak . . .





Comments