Skip to main content

PASAL WARKAH KANDA HARITU

Hai awak
Ramai terkejut unta bila baca entri dinda yg sebelum ini . Ada yg kecewa ,ada yg mengeluh ,dan ada yg menyampah . Kenapa kata awak ?? Yelaa sebab warkah dari kanda  tu so sweet dan ayat kanda untuk dinda sangat-sangat menyentuh hati dan perasaan hingga melekat disanubari katanya heee **dinda saja nambah ayat ni **

Sebenarnya itu warkah bukan ditujukan untuk dinda yenda yen pun . Ishh kalau lah dinda dapat suami yg hebat  kata-katanya seperti  didalam warkah itu , kompem dinda tak  curang laa . Ayat dia memujuk tu dah boleh buat seluruh wanita diMalaysia ni jadi cair tau . .haaa tengok je  dalam warkah tu baru je mengayat  supaya isterinya masak sendiri dirumah, dan tu  pun dah macam memujuk isteri ajak masuk bilik "lipat baju " hahahaha ada sesuatu  tersembunyi didalam ayat bertanda ( " ) **hati-hatilah**

Warkah itu adalah atas pengalaman dinda berjiran dengan pasangan dimana ,isteri dia memang "hot" . Cantik ,mabeles ,dia punya jalan bikin mata jiran lain juling ,dia punya senyum buat jiran tetangga hilang selimut . Hahaha " selimut tetangga"  dia punya suara bila berkata -kata buat jiran semua terigau - igau tapi sayangnya . . . .tulah kan , masak mee maggi pun kena tengok resepi , Jerang air pun hangit , goreng ikan tapi jadi arang !!

Haaa ni dinda tak cakap eah tapi suami dia yg mengadu kat dinda dalam whatsapp !! Eh !! Hahaha no ! Kawan suami dia yg cerita kat dinda dalam group whatsapp laaa .haa tu dulu - dulu masa dinda  ada install app whatsapp kat hp dinda . Tu sebab dinda uninstall whatsapp lagi sebab tak nak jadi hamba gossip . . **dan kini , amannya duniaku**

awak , agak-agak awak apakah kata isteri 'kanda' tu bila dia baca warkah dari suaminya tu kan . Hmm nanti kalau ahli mesyuarat tingkap pass kat dinda , dinda janji ,dinda akan share kat awak ok?

apa pun , pada dinda lah kan , rezeki kita hak kita ,kalau takde GST  pun , kalau kita dah ada rezki kita cuma paras tu , tak payahlah nak salahkan sesiapa lagi , Allah tu maha adil dan saksama , Dia tahu ,pada siapa yg layak diduga , pada siapa yg layak menerima rezki melimpah atau sedikit demi sedikit ,yg pasti tiap orang , tiap hàmbaNya memang sudah tertulis rezkinya .

Dan apa yg perlu sekarang , sebagai pengguna , hati - hati jangan sampai ditipu oleh perniaga - perniaga yg tidak memdaftar GST  tapi sewenangnya mengenakan charge GST . haaa check resit pembelian . Cari maklumat mengenai GST dan fahamkan .


tadi dinda beli gas . Kalau dulu uncle tu suruh dinda bayar rm28 setong tapi tadi dia kata rm30 untuk gas yg dinda pesan . Hahahaha nasib baik uncle tu satu agama dan orang yg lebih tua usianya dari dinda . . . .kalau tidak . . .





Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx