Skip to main content

WARKAH BALASAN DARI DINDA

Hi kandaku yg handsome, misai tebal ular sawa , suami yg ku cintai dunia akhirat ,dulu ,kini dan selamanyaaaa . . . .

Terima kasih utk warkah sweet giler haritu . Dinda nak balas memang tak sempat sebab tugas-tugas dinda bukan hanya untuk balas warkah kanda je , dinda kena basuh baju , sidai baju , kena kemas rumah ,kena mop lantai , sapu sampah , basuh anjung , halau nyamok ,kemas bilik tidur ,jaga anak , mandikan anak,  buatkan susu anak ,angkat jemuran ,lipat baju , basuh toilet , siram pokok bunga , basuh kereta , dan last sekali duduk kat dapur . Tu sebabnya kalau dinda goreng ikan jadi arang ,goreng telur hangit , goreng nasi termasin . Semuanya berpunca dinda masak sambil-sambil buat kerja lain . Ermm kanda bukan tau pun ,kanda duduk office , dinda kat rumah ni dah macam berperang dah . Tu nasib anak kita baru je 3 , kalau 13??? Mati mata terbuka dinda tau ermm . . .mencik tauuuu  , kanda suka fikir dinda duduk rumah goyang kaki macam mem .


Kandaku ,pasal cukai mukai tu ,kanda janganlah bimbang , dinda dah lama dah buat research , apa tindakkan yg perlu diambil bila harga barangan dinaikkan . Dinda tau suami dinda bukan jutawan , so dinda rasa ada baiknya lepasni kita beli mengikut keperluan dan bukan ikut perasaan .

Pasal baju-baju dinda yg dah macam butik bundle tu ,kanda jangan risaulah ,nanti kalau dinda free , dinda nak cari baju lama yg masih elok ,dinda nak jual kat online , dinda nak " letgo" je sebab sekarang dah trand orang cari baju-baju branded yg sedia utk letgo macam tu . Kat facebook pun ada group letgo katanya ,dan perkembangan sangat positif sekarang ni . Nanti kita bincang pasal ni ea kanda?

Dan . . Pasal tak payah makan kat kedai tu , ermm okla okla ,nanti dinda tutup selera dinda ni kuat-kuat supaya tidak terbuka lagi selera untuk pergi makan luar . Tapi kalau sekali sekala why not kan?  Dinda janji ,takkan ada permintaan makan luar hari - hari lepasni . Semua ni sebab dinda pun sayang sangat -sangat kat kanda tau .

**Kalau tak sayang ,tak ingin aku kawen dgn kau dulu ,huh !**cakap dlm hati.


Kanda  ohh kanda . . .kanda percaya kadaq dan kadarkan? Kanda percaya dosa dan pahala kan? Dan kanda percaya pada rezki Allah kan? Haaa kalau macam tu , percayalah GST  tak akan mufliskan kita , tapi ianya akan beri kita kesedaran yg selama ini kita dah hidup terlalu banyak membazir dan buang duit ! So , dengan GST ,mungkin Allah nak duga kita ,sejauh mana kita akan insaf dengan tabiat buruk kita selama ini . Mungkin juga GST akan mendidik kita jadi orang yg lebih berhati-hati bila berbelanja ?!  aaa siapa tau ? Ye dok??

Macam kanda tu jelahkan ,cukup-cukuplah solekkan kereta kesayangan kanda tu ,tak payahlah dimake up tebal-tebal , asalkan tak rosak ,boleh jalan , dinda rasa syukur sangat - sangat la kanda oi . Lagi satu , ermm tak payah la asik lepak kedai kopi lepas balik kerja , biarlah dinda je buat kopi kanda tiap  hari , bukan apa ,nanti kedai tu kenakan charga GST  utk elektrik dia dan wifi ?? Haaa naik pulak harga kopi tarik nanti .dan lagi satu ni , udah-udahla hisap rokok seludup tu kanda , bukan je tak elok utk kesihatan , tapi barangan larangan kerajaan jugak tu . Membazir tau buat kerja sia-sia dan terlarang ni . Haaa dinda nasihat je ni , bukan nak tunjuk bijak kat kanda tau .

Kanda . . Ni satu hal nak tanya ni , ermm kanda ada main whatsapp dengan anak pengusaha taska NurQaseh eaaaaa . . Aaaa cakap jujur dan ikhlas kanda eaa ,jangan macam -macam ,kalau dinda tau kanda ada main whatsapp dengan dia , aaaa siap laaaaa ,tido luar la malam ni !! Eeeee mencik ! Tak suka tauuuu   . . . ermmm dah la budak tu sombong dgn dinda , ermm tak berkenan langsung !

Ok la , dinda nak mandi dulu ,lepas siap masak ,berpeluh lagi ni ,make up dinda yg dinda pakai masa teman kanda makan sarapan tadi pun dah cair ni . Kanda ! Harini dinda masak  rendang daging dan sayur kobis masak lemak ,ikan goreng ,ikan masin ,sambal sotong ,sambal belacan ,dan  yg pasti ikan goreng tak jadi arang hari ini heeeee


Love u . . . 

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx