Skip to main content

ASALKAN BAHAGIA

5:42 am
Salam subuh . . .azan sedang berkumandang dari corong surau yg berhampiran taman di rumah dinda . So ,dinda dah kena bangun untuk meneruskan aktiviti harian sama macam orang lain . Cuma ada satu persoalan yg sering menjadi tanda tanya dibenak fikiran ini .


Kenapa ek , bila seseorang tu hilang , kita sibuk mencari kesana kemari , sedangkan bila dia dah muncul terpacak depan mata , kita abaikanya macamtu je . Apa motif kita cari dia selama ini ? Malah kita marah dia . Kita sakitkan hatinya . Kita buat dia menangis .

Adakah  pencarian itu saja-saja? Atau suka-suka? Atau juga kerana kita merajuk padanya kerana meninggalkan kita terlalu lama?

Pernah tak kita terfikir ,andainya selama pencarian itu , tetiba datang berita dia dah meninggalkan dunia ini . Meninggalkan kita dan semuanya , Apakah kita sanggup terima kenyataannya ? Atau apakah kita nak juga merajuk bagai ?

Tanyalah hati , kenapa aku macamni ? Wajarkah? Kalau semua itu untuk kebaikan , teruskanlah segalanya dengan tenang . Kadang kala menyakitkan hati orang lain tu  boleh  memberi kebahagiaan pada orang lain juga. So , please go on . . . .asal awak rasa bahagia .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~

tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?
namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..
ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayucikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx