BOLA SEPAK TANAHAIR


Kalau korang sembang pasal bola sepak negara kita tahun lepas dan tahun lepas lagi satu , maybe dinda layan jelah sebab masa tu semangat bola dalam jiwa dinda ni dah macam bertih goreng  lagaknya . Respondnya memang hebat . Cakap je siapa masukkan gol untuk game malam tu ,sure dinda tau siapa . Cakap je team mana dapat banyak kad kuning dlm satu musim , mesti dinda berjaya terangkan . Lagi- lagi kalau JDT menang pada malam tu , toksah cakaplah , 4hari 4malam ceritanya tak habis sebabnya  bangga sesangat . Maklomlah kan dindakan ' pure johorean ' heee . . . 


Tetapi sejak kebelakangan ni , bila mana banyak dinda kesan  arena bola sepak negara kita , banyak timbul aura nagetif berbanding dari positifnya . Semangat yg dulu berkobar macam bertih goreng , kini dah mula lemau macam biskut merri . Pada asalnya nak abaikan je tindak tanduk penyokong-penyokong ni , tapi  disebabkan makin teruk kejadian demi kejadian antara mereka . Makanya dinda ambil satu kata putus . Lantak lah orang nak cakap dinda lalang ke , rumput kapet ke ,  rumput yg jadi makanan lembu ke ,asal kan dinda tak lagi meluat dgn keletah penyokong yg macam tak minum susu yg berfungsikan menghubungkan sel-sel otaknya . Macam tak makan coklat minda pun ye jugak . Entahlah , memasing bukan budak kecil ,tapi rata-rata seusia bapak orang dah tu haa . . Untuk penyokong bola sepak tanahairku . . . 


" LANTAK KORANG LAH NAK SOKONG MACAMANA GAME BOLA MALAYSIA NI , NAK MAIN MACAMANA , NAK NGAMOK MACAMANA , DINDA DAH LETIH DENGAN SEMANGAT KESUKANAN YG KORANG AMALKAN SEJAK DULU - DULU SAMPAI SAAT NI , YG PADA DINDA TAK SIKIT PUN KORANG TERFIKIR UTK BERUBAH  , MALAS NAK LAYAN BOLA DAH ,  BAIK LAYAN HINDUSTAN , LAGI BAGUS ,  HUH !! "


eh . . . Kesah pulak korang ek ? Haha its ok , its ok . . .dinda paham


bytheway ada sesuatu yg dinda bagi tau ni :

" kalau korang nak ubah bentuk wajah korang , ubah kening , ubah hidung ,ubah mata ,  memang Allah marah sebab tu ciptaanNya khusus buat korang ,tapi kalau korang nak ubah perangai korang , haaa tu memang hak korang lah kan sebab orang lain tak boleh dah nak ngubahnya . Allah pun takkan marah kalau perubahan tu kejalan yg benar dan tidak menyusahkan orang lain " . . . Dinda Gerenty , insya allah . . .





**majulah sukan untuk negara ,
**majulah melayu tanpa memburukkan melayu itu sendiri , tapi Dinda jawa kot . . . Hahaha perasan



Comments

anakjawe said…
yeahh.. majulah dinda ku :)
Yenda Ixati said…
Kikiki . . . tQ anakJawe ^^
anakjawe said…
welcome.. ^_~