Skip to main content

BOLA SEPAK TANAHAIR


Kalau korang sembang pasal bola sepak negara kita tahun lepas dan tahun lepas lagi satu , maybe dinda layan jelah sebab masa tu semangat bola dalam jiwa dinda ni dah macam bertih goreng  lagaknya . Respondnya memang hebat . Cakap je siapa masukkan gol untuk game malam tu ,sure dinda tau siapa . Cakap je team mana dapat banyak kad kuning dlm satu musim , mesti dinda berjaya terangkan . Lagi- lagi kalau JDT menang pada malam tu , toksah cakaplah , 4hari 4malam ceritanya tak habis sebabnya  bangga sesangat . Maklomlah kan dindakan ' pure johorean ' heee . . . 


Tetapi sejak kebelakangan ni , bila mana banyak dinda kesan  arena bola sepak negara kita , banyak timbul aura nagetif berbanding dari positifnya . Semangat yg dulu berkobar macam bertih goreng , kini dah mula lemau macam biskut merri . Pada asalnya nak abaikan je tindak tanduk penyokong-penyokong ni , tapi  disebabkan makin teruk kejadian demi kejadian antara mereka . Makanya dinda ambil satu kata putus . Lantak lah orang nak cakap dinda lalang ke , rumput kapet ke ,  rumput yg jadi makanan lembu ke ,asal kan dinda tak lagi meluat dgn keletah penyokong yg macam tak minum susu yg berfungsikan menghubungkan sel-sel otaknya . Macam tak makan coklat minda pun ye jugak . Entahlah , memasing bukan budak kecil ,tapi rata-rata seusia bapak orang dah tu haa . . Untuk penyokong bola sepak tanahairku . . . 


" LANTAK KORANG LAH NAK SOKONG MACAMANA GAME BOLA MALAYSIA NI , NAK MAIN MACAMANA , NAK NGAMOK MACAMANA , DINDA DAH LETIH DENGAN SEMANGAT KESUKANAN YG KORANG AMALKAN SEJAK DULU - DULU SAMPAI SAAT NI , YG PADA DINDA TAK SIKIT PUN KORANG TERFIKIR UTK BERUBAH  , MALAS NAK LAYAN BOLA DAH ,  BAIK LAYAN HINDUSTAN , LAGI BAGUS ,  HUH !! "


eh . . . Kesah pulak korang ek ? Haha its ok , its ok . . .dinda paham


bytheway ada sesuatu yg dinda bagi tau ni :

" kalau korang nak ubah bentuk wajah korang , ubah kening , ubah hidung ,ubah mata ,  memang Allah marah sebab tu ciptaanNya khusus buat korang ,tapi kalau korang nak ubah perangai korang , haaa tu memang hak korang lah kan sebab orang lain tak boleh dah nak ngubahnya . Allah pun takkan marah kalau perubahan tu kejalan yg benar dan tidak menyusahkan orang lain " . . . Dinda Gerenty , insya allah . . .





**majulah sukan untuk negara ,
**majulah melayu tanpa memburukkan melayu itu sendiri , tapi Dinda jawa kot . . . Hahaha perasan



Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx