DINDA CUAK DENGAN PEOPLE NEARBY

6:15 am , pagi sabtu yg dingin . . .

Pepagi lagi dinda dah ngadap lappy . Mood kelaut sikit . Teringat kisah semalam antara aku dan dia . . Cewah . . Hee

Takdelah semalam kan . Haa . . Maksud dinda malam tadi . Entah kenapa " people nearby " dinda begitu aktif sekali . Berdesup - desup greeting dari mereka dinda dapat , hai ,hai ,assalammualaikum ,hello . . Haaa gitulah antara nya ucapan-ucapan perkenalan yg mereka beri kat dinda . Tetapi paling menakjubkan dikalangan mereka ialah kebanyakkannya perempuan . Haaa edok ke pelik tuuu  .


Eh , people nearby tu natang apa? Kat mana lokasinya ?  Hahaha tu adalah antara salah satu cara untuk cari friendlist kat aplikasi wechat le . . Adeh . Awak aktif  wechat tak ?  Mungkin ada yg tahu ,ada yg tak tau . Tekan button people nearby tu ialah antara cara nak dapat kawan selain add pada id atau number phone dan "shake" . Kebiasaannya shake tu orang luar negara kot ,kalau people nearby tu orang kampung sebelah jek . Haaa hati-hati ye awak ,jangan terusya bakal ibu mertua pulak . Bahaya tu kalau ibu mertua orang kampung sebelah .kikikiki

Ok , stop menceceh ,dah macam promoter wechat le pulak .


Sebenarnya nak beritahu ni , adalah dinda approved sorang people nearby semalam . Awalnya gambar dia merupakan gengaman tangan pengantin gitulah oloknya . Jari perempuan pakai cincin mengengam erat jari lelaki .


Bila owner id tu greet dinda macam dalam pic kat bawah ni . . .



Dan akhirnya dinda pun approved la . maksudnya add dia . dan bila dinda cakap jangan tipu dinda dengan fake id , dan kalau dia tipu automatik dinda block id dia . ini jawapannya . . .




Adeh setepek dinda kena malam tadi dengan awek comel ni .  ok sebenarnya tujuan dinda ialah lebih hati-hati untuk terima kawan alam maya ni lagi dengan org yg kita sendiri tak kenal .kan? Tak salah kan hati-hati ?

Ok awak lulus jadi teman alam maya saya  cik izzati , 23 , Budak Batu Pahat . heeee . . .

Awak . . dia ada cakap dinda ni garang. Kikikikih baru kenal dinda 1 malam . belum 1 minggu , nangis budak ni dinda buat nanti haaaa hahaha

Comments

Maria Firdz said…
Tak pnh la plak tgk hihi..
Yenda Ixati said…
Lepasni try la . Tapi lebihkan hati2 ye heee