Skip to main content

DINDA CUAK DENGAN PEOPLE NEARBY

6:15 am , pagi sabtu yg dingin . . .

Pepagi lagi dinda dah ngadap lappy . Mood kelaut sikit . Teringat kisah semalam antara aku dan dia . . Cewah . . Hee

Takdelah semalam kan . Haa . . Maksud dinda malam tadi . Entah kenapa " people nearby " dinda begitu aktif sekali . Berdesup - desup greeting dari mereka dinda dapat , hai ,hai ,assalammualaikum ,hello . . Haaa gitulah antara nya ucapan-ucapan perkenalan yg mereka beri kat dinda . Tetapi paling menakjubkan dikalangan mereka ialah kebanyakkannya perempuan . Haaa edok ke pelik tuuu  .


Eh , people nearby tu natang apa? Kat mana lokasinya ?  Hahaha tu adalah antara salah satu cara untuk cari friendlist kat aplikasi wechat le . . Adeh . Awak aktif  wechat tak ?  Mungkin ada yg tahu ,ada yg tak tau . Tekan button people nearby tu ialah antara cara nak dapat kawan selain add pada id atau number phone dan "shake" . Kebiasaannya shake tu orang luar negara kot ,kalau people nearby tu orang kampung sebelah jek . Haaa hati-hati ye awak ,jangan terusya bakal ibu mertua pulak . Bahaya tu kalau ibu mertua orang kampung sebelah .kikikiki

Ok , stop menceceh ,dah macam promoter wechat le pulak .


Sebenarnya nak beritahu ni , adalah dinda approved sorang people nearby semalam . Awalnya gambar dia merupakan gengaman tangan pengantin gitulah oloknya . Jari perempuan pakai cincin mengengam erat jari lelaki .


Bila owner id tu greet dinda macam dalam pic kat bawah ni . . .



Dan akhirnya dinda pun approved la . maksudnya add dia . dan bila dinda cakap jangan tipu dinda dengan fake id , dan kalau dia tipu automatik dinda block id dia . ini jawapannya . . .




Adeh setepek dinda kena malam tadi dengan awek comel ni .  ok sebenarnya tujuan dinda ialah lebih hati-hati untuk terima kawan alam maya ni lagi dengan org yg kita sendiri tak kenal .kan? Tak salah kan hati-hati ?

Ok awak lulus jadi teman alam maya saya  cik izzati , 23 , Budak Batu Pahat . heeee . . .

Awak . . dia ada cakap dinda ni garang. Kikikikih baru kenal dinda 1 malam . belum 1 minggu , nangis budak ni dinda buat nanti haaaa hahaha

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx