DINDA KENA MARAH

Pagi jumaat yg tenang . . .

Lepas sarapan dengan mia , kami melepak depan anjung rumah melepas rindu . Kemudian datang Jojie dan Sue join sama .

Tiba- tiba mia bukak cerita ;

" kak ! Ko ni kenapa bawak keta laju sangat malam ritu?? , giler ko ! 190 tu beb , motor ok lagi , ni kereta tuuu . . . Bukan kecik ,ko nak mencelah !!  Huh !! Bawak orang tua pulaknya haiii . .  . ."

Mia jeling dinda dengan muncung-muncung bibir  dia sekali ,dengan kerut-kerut didahi lagi. Hehehe manakala Jojie dan Sue sengih-sengih je .

"Sesekali je kot " . . .dinda jawab sambil belek tab ,melayan wechat .

" aaaaa . . .sesekali ah tu boleh bawa semua sekali jalan terusss tau ?! . . Tulah bila orang tegur dia mesti jawab ,bukan selalu ,sesekali , ko bukan tak tau , sesekali lah yg buat ramai orang ramai hilang kesayangannya tau tak?!  "

Adeh . . . . Dia dah mula dah . Tapi dinda masih senyum sambil melayan tab .

" hang tau dak . . .akak tekan 190 tu bukan lama sangat pun , tengok jalan clear ,akak tekan la , lepastu back la 110  , adeh . . .gile ke nak pakai 190 all the way ??  Akak pun takut jugak mati ,akak pun sayang kesayangan dlm kereta tu . Haaaa "

Tiba-tiba dari ruang tamu

" hah!! Awak bawak 190 malam tu kakak????? "

Alamak !?!! . . .mama ?!!

" err . . .er . . Takdelah ma , mia ni je salah paham , "

Kikikiki . . . .mia jelir lidah kat dinda sambil tunjuk thumb up . Jojie dan Sue gelak tutup mulut. Ishh . . . .

" Padan ! Padan muka ! Buat ah lagi . . Buat ahh . . . Orang report kat mama nanti . Hahahaha "


Dinda still senyum sambil merenung satria neo r3 yg dah beberapa hari tak jalan dan rasa rindu nak pegang stering kereta tu tetiba dtg membuak-buak pulak . Sambil jeling kat mia dinda sempat cakap . . .

"  apa guna ada nombor 190 ,200 tu kalau tak try  kann . . . Hahaha . .  .dear mia , awak tolong mandikan kekasih akak tu boleh dak ?? Nanti malam akak belanja korang tengok wayang ,karoke dan shopping . Boleh kan??? "


**Mia buat muka poyo . . . .


Hahaha awak tau tak muka poyo tu macamana? Macam muka mr Bean  tu haa. . . Heee

Comments

Muhd Zaid said…
awak...saya rindu awak...pliss talk to me...jangan buat saya camni..saya tau saya salah...maafkan saya...saya cuma nak tau ape yang saya nak tau..pliss...hmm