Skip to main content

KISAH SEKALI PANDANG


Sepintas lalu . . .

Memerhati pada otai-otai blogger yg bertahun - tahun duduk ,jatuh ,bngun dalam dunia blog . Ada yg berjaya ,ada  yg biasa-biasa aja , ada yg cuma ada link , entri langsung takde . Heee biarlah ,mungkin saja ada urusan lain yg lebih penting dari berblog .

Pada abang-abang ,kakak-kakak yg memang mengharapkan blog sebagai sumbar pendapatan ni ,janganlah korang mudah give up kerana mana ada senang datang dulu kalau bukan susah yg awal lagi dah terjah kita kan? Yup susah dulu ,senang kemudian .

Ada orang tanya boleh senang ke hidup berkerjaya sebagai  seorang blogger?? Lebih lagi suami orang . Ada market ke diaorang tu ?

Jawapannya mudah saja :

Kalau rajin terima job , ambil semua yg orang amanahkan suruh promote , kemudian buat pantas kerja promosi tu , ayat kena kreatif , jujur , jangan pilih kawan  , jangan mudah anggap orang lain tu musuh ,  selalu bersyukur , selalu ingat Allah kerana Dialah pemberi rezeki . Dan selalu lah ramah dengan orang ramai . Buang sifat sombong ,berlagak , bak kata adik dinda  " kerek tu kikis sikit ,nanti orang hormat kau " hahaha kerek tu lah berlagak .haa kalau semua yg diatas tu ada pada diri awak , jangan kata awak sorang blogger , awak seorang guru ,doktor ,nurse atau seorang tok kadi pun  in sya allah akan berjaya dalam hidup . Tak percaya ,amalkan lah sifat kat atas tu . Lepas tu lihat hasilnya .

Ada blogger yg dah bergelar suami-suami orang / isteri-isteri orang tu , dinda tengok ada macam-macam perangai mereka tunjukkan kepada adik - adik dia si blogger baru nak up ni , umpamanya macam dinda ni lah heeee . . . .

Antaranya ;

- ada yg hanya balas  komen kawan rapat dia jek padahal status dia tu di 'like' oleh macam-macam katogeri kawan . So tak salah kalau dia komen pada semua ayat komen .sebab sekarang kalau difacebook contohnya , tiap komen dah boleh reply rasanya ,so apa tunggu lagi ?

- ada tu macam nak tak nak je jawap komen , maybe dia takut isteri dia marah kot kalau dia komen ramai kawan perempuan . Padahal turun naik seseorang blogger tu bergantung jugak pada tahap minat seseorang terhadap idea  blognya .

-kalau perempuan pulak , memang best ! Habis beratus komen dalam 1 status yg dia update. Lepastu bukan cukup sehari nk balas komen , lepas dibalas ,dikomen , dibalas lagi ,dikomen lagi  ,begitu jelah sampai 2,3 hari . .  lantak korang  ah ~ heeee

-paling menarik blogger perempuan yg dah kawin , entri memang sedap , post hari-hari ,isi dia memang awesome ! Tapi tulah . . . .krikk. . ..krikkk . . . Krikkk . . . Hahaha

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx