KISAH SEKALI PANDANG


Sepintas lalu . . .

Memerhati pada otai-otai blogger yg bertahun - tahun duduk ,jatuh ,bngun dalam dunia blog . Ada yg berjaya ,ada  yg biasa-biasa aja , ada yg cuma ada link , entri langsung takde . Heee biarlah ,mungkin saja ada urusan lain yg lebih penting dari berblog .

Pada abang-abang ,kakak-kakak yg memang mengharapkan blog sebagai sumbar pendapatan ni ,janganlah korang mudah give up kerana mana ada senang datang dulu kalau bukan susah yg awal lagi dah terjah kita kan? Yup susah dulu ,senang kemudian .

Ada orang tanya boleh senang ke hidup berkerjaya sebagai  seorang blogger?? Lebih lagi suami orang . Ada market ke diaorang tu ?

Jawapannya mudah saja :

Kalau rajin terima job , ambil semua yg orang amanahkan suruh promote , kemudian buat pantas kerja promosi tu , ayat kena kreatif , jujur , jangan pilih kawan  , jangan mudah anggap orang lain tu musuh ,  selalu bersyukur , selalu ingat Allah kerana Dialah pemberi rezeki . Dan selalu lah ramah dengan orang ramai . Buang sifat sombong ,berlagak , bak kata adik dinda  " kerek tu kikis sikit ,nanti orang hormat kau " hahaha kerek tu lah berlagak .haa kalau semua yg diatas tu ada pada diri awak , jangan kata awak sorang blogger , awak seorang guru ,doktor ,nurse atau seorang tok kadi pun  in sya allah akan berjaya dalam hidup . Tak percaya ,amalkan lah sifat kat atas tu . Lepas tu lihat hasilnya .

Ada blogger yg dah bergelar suami-suami orang / isteri-isteri orang tu , dinda tengok ada macam-macam perangai mereka tunjukkan kepada adik - adik dia si blogger baru nak up ni , umpamanya macam dinda ni lah heeee . . . .

Antaranya ;

- ada yg hanya balas  komen kawan rapat dia jek padahal status dia tu di 'like' oleh macam-macam katogeri kawan . So tak salah kalau dia komen pada semua ayat komen .sebab sekarang kalau difacebook contohnya , tiap komen dah boleh reply rasanya ,so apa tunggu lagi ?

- ada tu macam nak tak nak je jawap komen , maybe dia takut isteri dia marah kot kalau dia komen ramai kawan perempuan . Padahal turun naik seseorang blogger tu bergantung jugak pada tahap minat seseorang terhadap idea  blognya .

-kalau perempuan pulak , memang best ! Habis beratus komen dalam 1 status yg dia update. Lepastu bukan cukup sehari nk balas komen , lepas dibalas ,dikomen , dibalas lagi ,dikomen lagi  ,begitu jelah sampai 2,3 hari . .  lantak korang  ah ~ heeee

-paling menarik blogger perempuan yg dah kawin , entri memang sedap , post hari-hari ,isi dia memang awesome ! Tapi tulah . . . .krikk. . ..krikkk . . . Krikkk . . . Hahaha

Comments

anakjawe said…
bnyk kli pandang?
annies MAN said…
Aduh ...terasa pulak blog maq sunyi sepi sejak dua menjak ni . Tabung nuffnang pun tak bergerak jumlahnya hehhe .