Skip to main content

LEPASKAN IA SEKEJAP

Manusia zaman malenium :

Agak pelik kalau takde handphone
Memang bohong kalau tak tau apa itu SMS
JANGAN nak tipulah kalau cakap takde fb,twitter,wechat,whatsapp ect.
Kereknya dia kalau boleh membebel diblog
Selambanya kutuk orang a.k.a keyboard warrior
Rileks je layan perasaan distatus,moment atau tweet
Surat khabar sekadar pembungkus nasi lemak dan tempeh
Buku paling laku novel cinta dan seram
Parent itu kawan dan kawan dah macam adik beradik
Ramai cucu tak tahu nombor talipon datuk dan nenek mereka
Nombor hp gadis hot dimilik hampir 90%adalah kawan lelakinya
Selfie ,wefie tak payah pilih tempat atau aksi*apa2 pun boleh*
Bahasa tuturkata dah tak boleh diguna waktu jawab exam
Cakap melayu pun dah tak nampak melayunya
Makanan segera lebih sedap dari nasi*konon diet*
Balik kampung cuma raya atau kenduri kendara
Santai rumah tapi mengadap gadget
Lepak dgn keluarga bosan ,lepak dgn kawan2 happening


Hmmm . . . Cuba lepaskan handphone dijari , hiduplah tanpa internet sehari , apa yang awak rasa? Dinda dah cuba dah , memang banyak kerja bermanafaat yg dapat diselesaikan termasuk lah bersihkan sekeliling rumah sehingga menjadi syurga keluarga , jiwa tenang setenang air dikali , bersembang dgn mama ayah sambil bergurau dengan adik - adik . Mengaji al-Quran dan merindu heeee . .  . Alhamdulillah boleh lagi tersenyum ni

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx