LEPASKAN IA SEKEJAP

Manusia zaman malenium :

Agak pelik kalau takde handphone
Memang bohong kalau tak tau apa itu SMS
JANGAN nak tipulah kalau cakap takde fb,twitter,wechat,whatsapp ect.
Kereknya dia kalau boleh membebel diblog
Selambanya kutuk orang a.k.a keyboard warrior
Rileks je layan perasaan distatus,moment atau tweet
Surat khabar sekadar pembungkus nasi lemak dan tempeh
Buku paling laku novel cinta dan seram
Parent itu kawan dan kawan dah macam adik beradik
Ramai cucu tak tahu nombor talipon datuk dan nenek mereka
Nombor hp gadis hot dimilik hampir 90%adalah kawan lelakinya
Selfie ,wefie tak payah pilih tempat atau aksi*apa2 pun boleh*
Bahasa tuturkata dah tak boleh diguna waktu jawab exam
Cakap melayu pun dah tak nampak melayunya
Makanan segera lebih sedap dari nasi*konon diet*
Balik kampung cuma raya atau kenduri kendara
Santai rumah tapi mengadap gadget
Lepak dgn keluarga bosan ,lepak dgn kawan2 happening


Hmmm . . . Cuba lepaskan handphone dijari , hiduplah tanpa internet sehari , apa yang awak rasa? Dinda dah cuba dah , memang banyak kerja bermanafaat yg dapat diselesaikan termasuk lah bersihkan sekeliling rumah sehingga menjadi syurga keluarga , jiwa tenang setenang air dikali , bersembang dgn mama ayah sambil bergurau dengan adik - adik . Mengaji al-Quran dan merindu heeee . .  . Alhamdulillah boleh lagi tersenyum ni

Comments

anakjawe said…
alhamdulillah, masih boleh lagi merindu.. hee
annies MAN said…
Kemajuan boleh buat manusia lalai tentang asal usulnya :)
Yenda Ixati said…
Rindu bkn kena charge pn kan? Hee
Yenda Ixati said…
Kemajuan yg disudut ngtive tu madam :)
anakjawe said…
kne GST.. heee