Skip to main content

SEMUA SEBAB RINDU SANGAT-SANGAT


Lokasi Muar . . .

Dinda baru lepas makan tengahari disini . Di kedai asam pedas Parit Jawa ,Muar . Dengan nenek , makcik ,pakcik dan adik-adik sepupu . Adik E pun join . Sedap ! Asam pedas ikan merah , tenggiri dan telur ikan mayung yg dinda makan kali ini  dah berjaya buat makan tengahari dinda  bertambah . Ok fine makan banyak !! Haha mesti mendak avanza makcik nanti masa balik rumah . Balik yg sebelum ni tak berkesempatan langsung nak lepak sini sebab mama gerak tengah malam ,kedai makan asam pedas dah tutup entah apa tuan kedai pun dah berdengkur tidur. Heee


Tapi disebabkan dinda bukan blogger travel atau blogger masakan , dinda tak dapat lah kongsi gambar diblog ini apa yg dinda makan tadi .takut salah bagi info pulak .so kalau nak tau lokasi ,sila search google dimana kedai asam pedas Parit Jawa . Kalau jumpa , sila telan air liur lelaju .

Kenapa asik ulang alik balik kampung dinda ni ek ?

Asalnya nak cakap , dinda balik kampung ni sebab dinda rindu orang Muar , eh bukan ! orang Batu Pahat , eh !!  orang Kota tinggi , eh bukan-bukan , orang Selangor ,eh tak-tak , orang negeri Sembilan ! Eh ! Salah la . . . Dinda rindu sangat-sangat dengan nenek kesayangan dinda ni . Cuma dia nenek yg dinda ada sekarang ni , dan dinda memang nak sangat balik kampung selagi umur dinda masih panjang lagi .

"Sayang nenek sangat-sangat"

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx