SEMUA SEBAB RINDU SANGAT-SANGAT


Lokasi Muar . . .

Dinda baru lepas makan tengahari disini . Di kedai asam pedas Parit Jawa ,Muar . Dengan nenek , makcik ,pakcik dan adik-adik sepupu . Adik E pun join . Sedap ! Asam pedas ikan merah , tenggiri dan telur ikan mayung yg dinda makan kali ini  dah berjaya buat makan tengahari dinda  bertambah . Ok fine makan banyak !! Haha mesti mendak avanza makcik nanti masa balik rumah . Balik yg sebelum ni tak berkesempatan langsung nak lepak sini sebab mama gerak tengah malam ,kedai makan asam pedas dah tutup entah apa tuan kedai pun dah berdengkur tidur. Heee


Tapi disebabkan dinda bukan blogger travel atau blogger masakan , dinda tak dapat lah kongsi gambar diblog ini apa yg dinda makan tadi .takut salah bagi info pulak .so kalau nak tau lokasi ,sila search google dimana kedai asam pedas Parit Jawa . Kalau jumpa , sila telan air liur lelaju .

Kenapa asik ulang alik balik kampung dinda ni ek ?

Asalnya nak cakap , dinda balik kampung ni sebab dinda rindu orang Muar , eh bukan ! orang Batu Pahat , eh !!  orang Kota tinggi , eh bukan-bukan , orang Selangor ,eh tak-tak , orang negeri Sembilan ! Eh ! Salah la . . . Dinda rindu sangat-sangat dengan nenek kesayangan dinda ni . Cuma dia nenek yg dinda ada sekarang ni , dan dinda memang nak sangat balik kampung selagi umur dinda masih panjang lagi .

"Sayang nenek sangat-sangat"

2 comments:

anakjawe said...

orang-orang.. heee

anakjawe said...

org rindu