Skip to main content

TAK RUGI FIKIR DULU


Awak . . . bila mana seorang orang pertikaikan perihal dinda sedangkan dia sendiri pun tak kenal dinda , apa tah lagi bersua muka  . Ini lah antara kata- katanya . . .








tengok gambar dibawah . . . ini kah yg dipanggil gurau ?? sedangkan dinda sikit pun tak pernah sentuh apa-apa perihal diri dia dan dunia nya . sanggup pulak dia pertukaikan diri dinda begitu rupa?? Cuba letak diri awak dlm situasi dinda ! Maybe dinda boleh bersabar , bagaimana dgn Mia??? Haaaa . . .



Itu sedikit je petikkan dari  chat diantara seorang orang tu dgn adik dinda Mia Zara di inbox facebook .  Aduhai  Muhammad Aizat . nama cantik dah tapi sayang minda awak . . . . . setinggi mana awak menuntut ilmu . Sehebat mana pusat pengajian  yg awak pergi study . Jangan pernah lupa , ada benda yg dlm diam dosanya terus-terusan berjalan sedang empunya badan sudah lama ditelan bumi . Baca kata-kata gambar bawah ni .




nauzubillah himinzaliq . . . .

Jadinya jangan tanya kenapa dinda tak guna gambar sendiri sebagai gambar profile . Bukan sebab dinda nak jiwang bawang memanjang , bukan sebab perangai keanak-anakkan yg memalukan  seperti dikatakan . Tapi  hanya kerana dinda takut pada azab dari Allah s.w.t yg berterusan akibat dosa yg kita tak pernah nampak  itu ..


Menilai orang bukan pada wajahnya , tapi pada hati budinya .Biar perangai kebudak-budakkan asalkan tahu mana dosa , mana  satu pahala .
Selamat beramal sahabat .

Ok , secara teorinya Muhammad Aizat memang tidak share artikal jiwang di tiimeline fb nya. Tetapi hebat mana perkongsian awak , belum tentu awak punya minda yg hebat giler !  dan belum tentu awak boleh pertikaikan orang lain . . .Key board warrior pun kena bahan jugak bila tiba ketikanya . . . . . Hee

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx