TAK RUGI FIKIR DULU


Awak . . . bila mana seorang orang pertikaikan perihal dinda sedangkan dia sendiri pun tak kenal dinda , apa tah lagi bersua muka  . Ini lah antara kata- katanya . . .








tengok gambar dibawah . . . ini kah yg dipanggil gurau ?? sedangkan dinda sikit pun tak pernah sentuh apa-apa perihal diri dia dan dunia nya . sanggup pulak dia pertukaikan diri dinda begitu rupa?? Cuba letak diri awak dlm situasi dinda ! Maybe dinda boleh bersabar , bagaimana dgn Mia??? Haaaa . . .



Itu sedikit je petikkan dari  chat diantara seorang orang tu dgn adik dinda Mia Zara di inbox facebook .  Aduhai  Muhammad Aizat . nama cantik dah tapi sayang minda awak . . . . . setinggi mana awak menuntut ilmu . Sehebat mana pusat pengajian  yg awak pergi study . Jangan pernah lupa , ada benda yg dlm diam dosanya terus-terusan berjalan sedang empunya badan sudah lama ditelan bumi . Baca kata-kata gambar bawah ni .




nauzubillah himinzaliq . . . .

Jadinya jangan tanya kenapa dinda tak guna gambar sendiri sebagai gambar profile . Bukan sebab dinda nak jiwang bawang memanjang , bukan sebab perangai keanak-anakkan yg memalukan  seperti dikatakan . Tapi  hanya kerana dinda takut pada azab dari Allah s.w.t yg berterusan akibat dosa yg kita tak pernah nampak  itu ..


Menilai orang bukan pada wajahnya , tapi pada hati budinya .Biar perangai kebudak-budakkan asalkan tahu mana dosa , mana  satu pahala .
Selamat beramal sahabat .

Ok , secara teorinya Muhammad Aizat memang tidak share artikal jiwang di tiimeline fb nya. Tetapi hebat mana perkongsian awak , belum tentu awak punya minda yg hebat giler !  dan belum tentu awak boleh pertikaikan orang lain . . .Key board warrior pun kena bahan jugak bila tiba ketikanya . . . . . Hee

Comments