Skip to main content

ORANG BERANGAN JE KOT


Ramadhan ke 7 !

Aku kat kampung Muar . Menjaga nenek dibulan puasa katanya . Teman nenek puasa ,teman nenek masak ,teman nenek berbuka . Boleh kata 95% aktiviti aku bersama nenek cumanya bila nenek take her nap ,aku layan twitter .aa masa tu dah tak boleh ajak nenek sebab nenek takde akaun twitter lagi . Lagipun takde benda nenek nak tweet mia oii . Korang tu memang rajin meroyan ntah hape-hape ,tuit sana ,tuit sini .

Adoiyai ,nenek bahan guwa beb ! Kahkah

Lama kan aku tak melepak blog ni . Orang cakap ,bulan puasa bukan je tahan lapar dan dahaga ,tapi kena tahan semua perkara yang tidak mendatangkan manfaat tu . Contohnya merepek repek macamni lah . So tu sebab aku duk diam-diam kat kampung jeling-jeling anak tok ketua .. :p

Facebook Adinda ixati aku dah delete!
Wechat yenda yen pun aku dah deactive!
Wechat raniaevans aku dah kena kebas!

Erm layan la twitter tu sambil usya-usya anak TanSeri ,anak Datok ,anak yb , bhaha berangan tak beragak aku ni kan .shhh mana la tau rezeki .masin idea aku ni ,tup-tup 4 tahun akan datang aku kena lamar atas pentas ? Ahha masa tu korang jangan pulak bergosip kat laman sosial korang tu ea ?


Haish berangan lagi  erm .. **sambil garu kepala yg tak gatal**

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx