ORANG DEMAM


Aku dah mula rasa badan aku ni 'dedo' . Maksud aku macam nak diserang demam . Tekak aku dah mula perit , mama pulak plan malam ni nak hantar aku dengan nenek ke rumah makcik Lia kat Singapore . Aku dipertanggung jawabkan tengok-tengok kan nenek kat sana . Sebab nenek cakap nak stay Singapore barang seminggu dua . Aa masak aku kalini . Addoii kacau kerja kalau aku tak dapat jaga nenek sebaik kak Dinda jagakan . Aku cuba je lah . Ini adalah  tanggungjawab !

Sesuatu yang aku selute pasal kak Dinda , kawan dia ramai yang umurnya bawah umur dia . Aku memang pelik tentang ni . Kekadang aku jelouse juga aa kan . Aku yang adik dia ni dapat kawan . Laki orang la . Atok orang lah . Emak orang lah , arh tak baby face langsung seh aku ni . Kalau kak Dinda , semuanya yang comel -comel sokmo . Malah ada yang panggil dia kak sayang lah ,kak manis lah , kak manja lah . Dari facebook ,wechat teruslah ke whatsapp , blog dan instagram . Tapi instagram dan whatsapp dah lama uninstall . Ayah aku bising ! Dia memang tak bekenan dengan application 2 benda tu . Akhirnya kitaorang pun uninstall la demi jaga hati ayah tercinta .

Ada member cakap mungkin sebab aku bengis , garang , perangai kasar , sebab tu lah budak-budak tak suka dekat . Makcik -makcik member mama pun seram tengok aku ?! Siut ! Sedih siak hati kecik guwa ni* 

Pesanan untuk makcik - makcik tu dari aku yg diaorang seram sangat ni  : jangan sampai anak bujang lu ngigau bila guwa kenyit mata dengan diaorang nanti ...aaa. Lagi setiap masa lu rasa seram  makcik-makcik oi . Hihihi gurau jela*** 

" BADAN AKU MAKIN PANAS "




 ...Kak ...orang demam ni , picit aa ..erm :'(

Comments

Muhd Zaid said…
nak demam gak lah..biar dia picit...hmm
Yenda Ixati said…
Ko tak payah demam la beb , bukan pandai mkn ubat pun
Muhd Zaid said…
takpe...nak die picit je..mungkin boleh hilang rasa sakit tu..haa