HANDPHONE ORANG KENA RAMPAS


Aku tak tahu kenapa . Lepas makan sahur ,girls bilik 1004,dan 1005 masuk bilik aku .katanya nak jumpa Sis Umaira . Aku yg mamai masa tu terkulat - kulat nak pandang muka  diaorang .

Pehal beb ..ayat pertama keluar dari bibir aku saat tu

Mira pandang aku , dia junior sama macam aku jugak la ,tapi dia ni sikit power sebab perangai pengkid dia memang terserlah dimata aku . Ganas pun ye !

Aku nak cakap satu hal kat sis Umai ni beb . Jawab mira bersahaja

Kenapa korang ni ? Nak apa kat sis? Sis Umai terpinga -pinga sambil memandang wajah  sorang-sorang girls tu . Termasuk wajah aku !

Kita orang tak puasati kat sis lah . Kitaorang nak tanya , siapa sis nak halang mia dari guna handphone dalam bilik ??? Mana ada undang undang macam tu sis ?? Yang sis tu gayut dgn bf berjam-jam boleh pulak ek ???

Adoiyai ,mira dah tunjuk taring dia pulak dah . Aku seram jugak ,mana lah tau jadi gaduh pulak nanti semata -mata sebab aku !? Apa aku nak jawab kat warden nanti ?

Daa aa beb ,aku ok je aa..aku tak kisah pun ,lagi pun aku bukan ada bf yg aku nak ajak date tiap masa dalam phone aku tu . Real life aku pun tak harap sangat dengan handphone la.  Its ok la . Rileks aa sey...aku try nak cool kan keadaan . Padahal ,handphone tulah kawan aku kat kolej .bukan buat call atau apa ,just layan lagu dan call mama tiap malam sebelum tidur or sebelum pergi kelas .thats all !

Beb ,ni bukei undang-undang kolej wey . Hok sini ,masuk kelah ja dok buleh bawa handphone ,dalam bilik boleh ja .apa ada hal?! Ah mek kelate pandai pulak back up aku pagi ni ,detik hati aku pelahan .

Aku senyum..rileks aa.. aku takde pape laaa.. da la korang masuk aa  bilik korang dulu ,nanti aku bincang dengan sis Umai pasal hal ni , ok ?

Beb ! Aku nak , petang nanti ,bila aku message whats app ko ,ko jawab ea???  Siti Umbrella sorang ni pun nak back up aku . Hahaha yela ..yelaa sweety ..aku ketawa hambar kat Siti Soleha . Budak Selangor yg putih melepak macam telur ayam dikupas kulit tu ! Peh qu puteh siak dia kasi makan ! Haha giler  melepak dia ,dah macam artis korea dah

Yela,yela..pape hal ,korang masuk la bilik korang dulu , nanti warden nampak ,nahas kita doe . Aku slow  talk kat back up girls aku tu hahaha  macam menyanyi la pulak pakai back up bagai !

Mereka semua keluar dan berlalu pergi ..tinggalkan aku ,sis Umaira ,Zila dan Shera dalam bilik kami . Aku baring semula atas katil aku sambil pandang pada  Zila dan Shera . Girls berdua tu pandang Sis Umaira . Sis Umaira tunduk sambil pandang ke lantai .


Sis .. U nak buat apa , U buat lah dengan handphone orang tu . Orang pun ada 3  biji lagi handphone kat rumah , nanti kalau mama or ayah orang call tanya pasal balik raya or else ,sis tolong lah jawapkan ,boleh ? Orang nak tidur dulu . Nanti  pukul 8 dah nak pergi kelas . Aku peluk bantal dan tutup muka dengan selimut ...aku ...aku...aku nangis sebenarnya . Dalam kepala otak aku  berfikir , apa tah lagi yg bakal dibuat oleh akak senior aku sorang ni kat aku lepas ni ..ermm ..


Pukul 6: 30 Shera kejut aku  untuk giliran mandi , aku bangun dan terus kemeja tulis disebelah penjuru katil aku . Eh ! Handphone aku ada atas meja tulis !! Sis Umaira dah takde dalam bilik ! Masih disurau barangkali. Ada sekepimg nota diatas meja bersebelahan handphone tu yg berbunyi ...

Saya buat semua ni sebab saya sayang awak ,Mia Zarra .... :'(

Adoiyaiii...kantoi lagi kah aku lepas ni???? Aku dah tobat doe ! Serious !!