Skip to main content

ORANG KECEWA LAGI


Seorang gadis  melalui detik sukar bila dia dijatuhi satu ujian dunia maya . Iaitu bila mana kasih sayang selama ini yang dipendam menjadi bara yang berjaya membakar jiwa remajanya sendiri .

Sedang leka menjerat kasih sayang kawan-kawannya , gadis kembali menjerat satu situasi alam dimana dia dilamar dengan cinta dan amanah . Pakar psikologi dan pakar I.T pun tidak berjaya menguraikan  permasalahan ini . Pakar syariah makin memeningkan kepala .manakala pakar sakit puan sangat membebankan dunia barunya !

kenapa dunia sangat kejam ?
Kenapa mesti aku yang menanggungnya?
Kenapa aku gagal untuk merubah keadaan ?
Kenapa mesti datang ,kemudian pergi ?

Aku nak jelaskan disini , kau letak dirikau seperti gadis malang itu sekarang !


Dalam saat dia baru sahaja kehilangan 2 kasih sayang , saat dia terpaksa meninggalkan  keluarga tercinta jauh beratus batu ,saat dia terpaksa menjadi seseorang yang bukan dirinya yang sebelum ini , disaat dia terpisah  terlalu jauh dengan rakan-rakan baiknya ,tiba-tiba datang seorang insan yang dia sudah pernah kenali sikit waktu dulu . Namun disebabkan tidak mahu merebut kasih sayang dari seorang perempuan yang lain , dia terpaksa undur diri dalam tersenyum . Moga kalian bahagia ,itulah detik hatinya .

Dan kali ini ,insan itu hadir dengan hati terbuka untuk gadis ,sedangkan gadis masih berusaha untuk mencari dirinya yang paling terkini . Tapi pada hakikatnya saat dia tertanya -tanya pada perasaan sendiri , insan itu telah berkata

Sejak dulu aku sayang kau , aku suka kau , tapi aku tidak mampu untuk mengatakannya kerana saat itu amat sulit bagi aku . Kali ini aku datang lagi ,tetapi jika kau punya pilihan lain ,aku rela lepaskan kau dan pergi sekali lagi dari kau .


Paling kejam manusia ialah manusia spisis begini pada firasat aku !

Kenapa aku cakap macam tu ? Setelah sekian lama detik itu dia dan gadis  sama-sama tunggu ,tetapi disebabkan rasa ragu-ragu dan tidak  yakinnya dia pada nilai cintanya ,akhirnya setelah dia meluahkan isihatinya , dia berlalu pergi !!  KAU MEMANG KEJAM WAHAI LELAKI ?!! tahukah engkau ,angkara bicara hati kau yang tidak punya kekuatan diri ,yg agak tidak yakin ,aku makin hanyut dalam arus dunia aku yg dahulu .harapan untuk berubah musnah kembali . Hancur dimamah masa ....Jujur aku cakap ,aku kecewa kali kedua dengan cara kau .... LELAKI ....  :'(

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~

tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?
namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..
ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayucikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx