Skip to main content

ORANG DEMAM RINDU KE NI


Mood aku ke bulan ! ni pengakuan jujur aku . Entah kenapa aku rasa macam tu , aku pun tak paham. Apa tah lagi korang , sure blurr kan ? Ergh !!

Satu hari suntuk aku duduk dalam  bilik . Layan buku nota dan semua yang sama waktu dengannya . Sebab ?? Aaaa .. sebabnya aku da delay banyak kelas aku doe !  Dan .. dengan rajinnya harini ,walaupun masih dalam cuti sakit , aku melangkahkan kaki yg bertongkat ni masuk kelas selepas jam 2:30 pm . Dan akhirnya lepas mandi petang tadi ,badan aku rasa seram sejuk , macam nak kena demam la pulak . Puan warden cakap , aku ni demam urat lepas jatuh haritu , dan dia akan tolong carikan tukang urut untuk legakan urat saraf aku yang da terkucil ni . Aku ok kan je la . Harap bukan tukang urut lelaki !  Itu yg wajib tu . Haram doe !  Biarpun dalam keadaan darurat ,aku tetap reject kalau tukang urut tu adalah lelaki dan tidak handsome !  Hahahaha gatei jugak aku kan ?!  Gurau je la ermm..ermm


Dan , dikala azan magrib berkumandang sebentar tadi , air mata aku tiba-tiba jatuh laju kat pipi gebu ni . Ermm ..


Akak ... orang nak akak picit badan orang yg sakit-sakit ni , orang rindu sentuhan jari  jemari akak yang lembut tu . Yg selalu belai rambut orang masa orang buat-buat tidur . Orang rindu kiss akak yg selalu orang dapat bila akak nak keluar dan orang masih tidur atas katil . Orang rindu pelukan akak masa akak datang kem PLKN .masa tu akak nak balik dan akak peluk orang kuat ,macam tak nak lepaskan  orang walau sesaat ... ye kak .. orang rindu semua tu . Semua tu kenangan antara kita yg takkan orang lupa sampai orang mati  nanti .

Kak ... orang tak kuat  :'(

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx