ORANG DEMAM RINDU KE NI


Mood aku ke bulan ! ni pengakuan jujur aku . Entah kenapa aku rasa macam tu , aku pun tak paham. Apa tah lagi korang , sure blurr kan ? Ergh !!

Satu hari suntuk aku duduk dalam  bilik . Layan buku nota dan semua yang sama waktu dengannya . Sebab ?? Aaaa .. sebabnya aku da delay banyak kelas aku doe !  Dan .. dengan rajinnya harini ,walaupun masih dalam cuti sakit , aku melangkahkan kaki yg bertongkat ni masuk kelas selepas jam 2:30 pm . Dan akhirnya lepas mandi petang tadi ,badan aku rasa seram sejuk , macam nak kena demam la pulak . Puan warden cakap , aku ni demam urat lepas jatuh haritu , dan dia akan tolong carikan tukang urut untuk legakan urat saraf aku yang da terkucil ni . Aku ok kan je la . Harap bukan tukang urut lelaki !  Itu yg wajib tu . Haram doe !  Biarpun dalam keadaan darurat ,aku tetap reject kalau tukang urut tu adalah lelaki dan tidak handsome !  Hahahaha gatei jugak aku kan ?!  Gurau je la ermm..ermm


Dan , dikala azan magrib berkumandang sebentar tadi , air mata aku tiba-tiba jatuh laju kat pipi gebu ni . Ermm ..


Akak ... orang nak akak picit badan orang yg sakit-sakit ni , orang rindu sentuhan jari  jemari akak yang lembut tu . Yg selalu belai rambut orang masa orang buat-buat tidur . Orang rindu kiss akak yg selalu orang dapat bila akak nak keluar dan orang masih tidur atas katil . Orang rindu pelukan akak masa akak datang kem PLKN .masa tu akak nak balik dan akak peluk orang kuat ,macam tak nak lepaskan  orang walau sesaat ... ye kak .. orang rindu semua tu . Semua tu kenangan antara kita yg takkan orang lupa sampai orang mati  nanti .

Kak ... orang tak kuat  :'(