Skip to main content

ORANG NAK BERITAHU NI


3 ogos 2015 !  Setelah sekian lama blog ni senyap dan sepi ,ni  aa tuan blog da mari ! Hahaha aku busy doe ! Sejak lepas balik cuti raya , jadual belajar aku memang padat dan aku jadi makin penat dan habuannya tidur lah makan dia . Ha? Ada kau kesah ?? Okk Kau tak kesah kan beb ? Aku kan peramah nak beritahu . Elehh

Harini ,minggu ni , minggu exam . Peh ada banyak benda boleh aku buat kat kolej ni ,boleh exam pulak yg pihak kolej nak ?? Apa nak buat , dah aku pun masuk sini nak belajar ,bukan nak kurang ajar ,better aku turutkan je kata mereka . Exam pun exam la . Ermm belajar kat wechat je pun erm..erm..

Firstday exam . Simple je soalannya . Bhaha belagak siak aku ni . Padahal berpeluh jugak ketiak nak menjawab tadi . Maklomlahkan dalam bahasa orang putih . Aku kalau sembang biasa tu ok lagi cakap dalam B.I ni tapi kalau dalam bahasa saintifik , adoiyai jiwa kacau doe ! Apa pun aku akan try my best la k . Kalau tak dapat jadi nurse ,jadi doktor pun dah kira ok dah tu . Hahahaha cita-cita guwa melampau nooooo ...

Ok la , masa pun dah time ,aku nak makan ,lepastu mandi ,lepastu dating dengan DIA sekejap ,lepastu sambung exam sampai petang . Apa pun ,korang yg baik hati tu ,wish luck la untuk aku k ! Kasihanilah diriku seorang musafir yg comel dan manja yg sendirian dinegeri orang . Hukhuk **batuk gatal** 

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx