Skip to main content

BILA AKU PERASAN






To my dear  SumaiL ,

U read the message on  the top ? I bukan lelaki , but u can change la lelaki tu jadi i , jadi perempuan manja dan penyayang , awesome ,tip top , atau apa je asal kan perempuan.

kan i dah cakap , i bukan sengaja nak lari dari u  or nak abaikan u kalau sekarang i dah jarang - jarang online laman sosial ni . Sebab sejak dulu i memang bukan pecinta dunia alam maya ni . I takda facebook , i takda twitter , i takda line ,i takda instagram , i takda wechat , i takda telegram , i takda email  ect . Semua i takda u know . Sebab i tau  , semua tu hanya penyumbang kepada sifat malas i yang menjadi-jadi nanti . Dok ngadap skrin hp or laptop or else .

Now , when my sis gave all she have kat dunia maya ni . Barulah i reti nak belai hp or tab . But  sebagai manusia biasa yang ada komitment didunia realiti . I selalu kerap offline . U online without me , right ?

U said  , u missed me . U  are alone , u bored . But the same time .. u layan dota 2 sampai lebam !!  Huh !  U kurang tidur ! Sakit -sakit badan sebab asyik ngadap skrin . U tak jumpa cahaya matahari , u  abaikan peluh yg mengandungi toksaid tu dari keluar dari badan u ,  u lepak cc bukan 1 jam kan sayang , but berjam-jam pulak tu . Dah la u ni spisis takut nak telan ubat . Adoiyai my dear Sumail  .. jaga lah diri u tu , u jugak cakap , kesihatan tak boleh dibeli  dimana-mana . Juga tak dapat diperolehi dari seorang kekasih yang cantik , manja dan penyayang macam i ni ..erm perasan pulak i ni . But i always said alhamdulillah to Allah tau sayang..aa


Dear .. jaga diri ea , jaga iman , jaga solat , jaga semuanya , insya allah .. Allah akan jaga u ..okay  ?  I sampai kena cari spy untuk pastikan u ok je kat sana tau . Allah ..siapa tak sayang buah hati oii habaq hang .. ermm .. SumaiL..sumaiL hope u  cepat sembuh ea ^^ 

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx