BILA AKU PERASAN






To my dear  SumaiL ,

U read the message on  the top ? I bukan lelaki , but u can change la lelaki tu jadi i , jadi perempuan manja dan penyayang , awesome ,tip top , atau apa je asal kan perempuan.

kan i dah cakap , i bukan sengaja nak lari dari u  or nak abaikan u kalau sekarang i dah jarang - jarang online laman sosial ni . Sebab sejak dulu i memang bukan pecinta dunia alam maya ni . I takda facebook , i takda twitter , i takda line ,i takda instagram , i takda wechat , i takda telegram , i takda email  ect . Semua i takda u know . Sebab i tau  , semua tu hanya penyumbang kepada sifat malas i yang menjadi-jadi nanti . Dok ngadap skrin hp or laptop or else .

Now , when my sis gave all she have kat dunia maya ni . Barulah i reti nak belai hp or tab . But  sebagai manusia biasa yang ada komitment didunia realiti . I selalu kerap offline . U online without me , right ?

U said  , u missed me . U  are alone , u bored . But the same time .. u layan dota 2 sampai lebam !!  Huh !  U kurang tidur ! Sakit -sakit badan sebab asyik ngadap skrin . U tak jumpa cahaya matahari , u  abaikan peluh yg mengandungi toksaid tu dari keluar dari badan u ,  u lepak cc bukan 1 jam kan sayang , but berjam-jam pulak tu . Dah la u ni spisis takut nak telan ubat . Adoiyai my dear Sumail  .. jaga lah diri u tu , u jugak cakap , kesihatan tak boleh dibeli  dimana-mana . Juga tak dapat diperolehi dari seorang kekasih yang cantik , manja dan penyayang macam i ni ..erm perasan pulak i ni . But i always said alhamdulillah to Allah tau sayang..aa


Dear .. jaga diri ea , jaga iman , jaga solat , jaga semuanya , insya allah .. Allah akan jaga u ..okay  ?  I sampai kena cari spy untuk pastikan u ok je kat sana tau . Allah ..siapa tak sayang buah hati oii habaq hang .. ermm .. SumaiL..sumaiL hope u  cepat sembuh ea ^^ 

Comments

Maria Firdz said…
Betul tuh... Yg terlalu banyak masa tu, kurg matang sebenarnya..
Yenda Ixati said…
Yes .. t.Q teacher .. ^^