Skip to main content

BUDAK SELANGOR PART 1


Lokasi : atas tilam dibilik tetamu rumah nenek , melengko tanpa pakai gebo


Aku nak share , dalam 1001 kisah aku didunia alam maya ni , aku ada something yang sangat membuat aku begitu teruja nak kenangkan . Iaitu kesah aku dengan budak - budak selenguh . Selenguh ?? Ayat padu dia Selangor . Lokasi fevret diaorang  kampung Subang Tambahan . Eh tah ye ke tak ,aku main letak je nama lokasi tu . Dan antara port paling serasi awal dulu area SR Subang ,Skypark, padang bar , adalah sekali sekala tu pusat karaoke dan paling masyuk mendota ! Amma ..dey lakalaka hahahaha mamak la mana lagi.

Macamana aku kenal diaorang ? Aku lepak sana jugak ke? Nope ! Aku mana lah lepas nak melepak dengan lelaki ni . Seumur hidup melayan perempuan ,perempuan dan perempuan . Sampaikan aku confius ,mana layak dipanggil kekasih ,lelaki ke perempuan . Hahaha bongok ,jangan percaya la wei !


Okk ..meh cerita meh . Aku kenal diaorang ni ofkos bermula dari aruah kakak aku lah kan . Dia lah puncanya . Emm sebab dialah orang yang pertama bawa budak Selangor masuk dalam kisah cerita hidup aku.

Firstly sure lah herry , kesayangan akak tu . Who herry ? Entah ,tapi dialah antara orang selangor yang masuk dalam line kami . Apa kisah herry dengan my sis , please dont ask ok , aku terajang korang nanti ,sebab tu kisah mereka  berdua ,dan kisah tu dah lama berlalu . Dalam sekitar 2012 kot . Hujung tahun la gitu ,aku tak pasti dan aku pun tak perlu kepastian .ceh**

Dan aku ni jenisnya jantan mana yang dekat dgn akak ,sure aku akan dok perati . Sebab aku taknak akak aku terjebak dengan mana-mana hantu atau buaya . As just kawan pun ,aku tak suka ! So , kalau akak tak sembang dengan herry ,aku akan tegur dia dengan sengaja nak cari pasal ,  but malangnya herry ni jenis malas nak panaskan suasana . Dia lebih pada kerja dia yang masa tu mmg meletop  ! Arhh  mampus dia tak layan doe , so aku pun just perati dan perati sampailah ke episod yang terakhir . Ahh ..lupakan lah k ..


 Its just mukaddimah jangan korang fikir kelain pulak ..


Secondly ..lepas kenal herry , aku tersangkut dengan roadblock untuk kenal  acai . Siapa acai ? Budak selangor je kenal acai , but my sis tak bagi panggil dia acai sebab dia cakap , panggillah ijat , baru nampak manja gitu . Bhahaha ijat manja? Mangkok lah ! Ijat a.k.a acai tu gila-gila kot!! Bhahaha  but sometime he make my day . Omen..please dont cry babeh .. just sharing thats memories . Semua tu kenangan k ..tak lebih .

Dalam masa aku  kenal acai untuk beberapa bulan ,eh rasanya nak setahun la jugak  ,aku terserempak dengan sorang pakar jiwang ,orang tu dipanggil Zaid  a.k.a Zaidah utk aku hahahaha . Mamat ni lah yang paling rapat dengan aku selepas my sis pergi .. thanks beb .. tak tau nak ucap apa dah sebab ada banyak hal kau dah bantu aku . Dari aku sorang yang tak minat nak lepak dgn lelaki ,sampaikan aku dah reti macam - macam nak bersembang dgn lelaki ,lebih lagi kau selalu carutkan aku ! Memang kuaja ! Hahahaha

Nak dijadikan cerita , pada 1 hari ,zaidah ada  share 1 id wechat dia kat aku . Masa tu acai , herry dah jauh dah dari aku . Masing-masing sibok dengan hala tuju sendiri . Dan aku pun memang malas dah  nak ngadap natang wechat tu . Tapi bila layan bosan akhirnya aku pun on lah id psycho girl milik zaidah .  Dan nak kuatkan lagi cerita , aku yang tak mahir sangat pasal wechat ni terjebak doe ! Hahahaha aku nak share lagu asalnya  tapi aku tick pada contact yg zaidah ada dalam id tu . 1,2,3,4, dan bila done ! Jadilah 1 group ! Bhahaha  but masa tu aku dok dendiam je  sebab aku dah termasukan Naem , gf dia ikin , shawal , zaidah , dan bila diaorang kecoh wei group apa ni? Apa citer ni ? Hahahaha aku buat derk je  . Sebab tujuan asal aku just share lagu , bukan buat group pun hahaha apakah ini permulaan kisahnya ?? Apa lagi kisahnya ? Nanti aku taip lagi ,jari aku naik cramp ni siut ! Adoiyai .. chaw ..

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx