BUDAK SELANGOR PART 1


Lokasi : atas tilam dibilik tetamu rumah nenek , melengko tanpa pakai gebo


Aku nak share , dalam 1001 kisah aku didunia alam maya ni , aku ada something yang sangat membuat aku begitu teruja nak kenangkan . Iaitu kesah aku dengan budak - budak selenguh . Selenguh ?? Ayat padu dia Selangor . Lokasi fevret diaorang  kampung Subang Tambahan . Eh tah ye ke tak ,aku main letak je nama lokasi tu . Dan antara port paling serasi awal dulu area SR Subang ,Skypark, padang bar , adalah sekali sekala tu pusat karaoke dan paling masyuk mendota ! Amma ..dey lakalaka hahahaha mamak la mana lagi.

Macamana aku kenal diaorang ? Aku lepak sana jugak ke? Nope ! Aku mana lah lepas nak melepak dengan lelaki ni . Seumur hidup melayan perempuan ,perempuan dan perempuan . Sampaikan aku confius ,mana layak dipanggil kekasih ,lelaki ke perempuan . Hahaha bongok ,jangan percaya la wei !


Okk ..meh cerita meh . Aku kenal diaorang ni ofkos bermula dari aruah kakak aku lah kan . Dia lah puncanya . Emm sebab dialah orang yang pertama bawa budak Selangor masuk dalam kisah cerita hidup aku.

Firstly sure lah herry , kesayangan akak tu . Who herry ? Entah ,tapi dialah antara orang selangor yang masuk dalam line kami . Apa kisah herry dengan my sis , please dont ask ok , aku terajang korang nanti ,sebab tu kisah mereka  berdua ,dan kisah tu dah lama berlalu . Dalam sekitar 2012 kot . Hujung tahun la gitu ,aku tak pasti dan aku pun tak perlu kepastian .ceh**

Dan aku ni jenisnya jantan mana yang dekat dgn akak ,sure aku akan dok perati . Sebab aku taknak akak aku terjebak dengan mana-mana hantu atau buaya . As just kawan pun ,aku tak suka ! So , kalau akak tak sembang dengan herry ,aku akan tegur dia dengan sengaja nak cari pasal ,  but malangnya herry ni jenis malas nak panaskan suasana . Dia lebih pada kerja dia yang masa tu mmg meletop  ! Arhh  mampus dia tak layan doe , so aku pun just perati dan perati sampailah ke episod yang terakhir . Ahh ..lupakan lah k ..


 Its just mukaddimah jangan korang fikir kelain pulak ..


Secondly ..lepas kenal herry , aku tersangkut dengan roadblock untuk kenal  acai . Siapa acai ? Budak selangor je kenal acai , but my sis tak bagi panggil dia acai sebab dia cakap , panggillah ijat , baru nampak manja gitu . Bhahaha ijat manja? Mangkok lah ! Ijat a.k.a acai tu gila-gila kot!! Bhahaha  but sometime he make my day . Omen..please dont cry babeh .. just sharing thats memories . Semua tu kenangan k ..tak lebih .

Dalam masa aku  kenal acai untuk beberapa bulan ,eh rasanya nak setahun la jugak  ,aku terserempak dengan sorang pakar jiwang ,orang tu dipanggil Zaid  a.k.a Zaidah utk aku hahahaha . Mamat ni lah yang paling rapat dengan aku selepas my sis pergi .. thanks beb .. tak tau nak ucap apa dah sebab ada banyak hal kau dah bantu aku . Dari aku sorang yang tak minat nak lepak dgn lelaki ,sampaikan aku dah reti macam - macam nak bersembang dgn lelaki ,lebih lagi kau selalu carutkan aku ! Memang kuaja ! Hahahaha

Nak dijadikan cerita , pada 1 hari ,zaidah ada  share 1 id wechat dia kat aku . Masa tu acai , herry dah jauh dah dari aku . Masing-masing sibok dengan hala tuju sendiri . Dan aku pun memang malas dah  nak ngadap natang wechat tu . Tapi bila layan bosan akhirnya aku pun on lah id psycho girl milik zaidah .  Dan nak kuatkan lagi cerita , aku yang tak mahir sangat pasal wechat ni terjebak doe ! Hahahaha aku nak share lagu asalnya  tapi aku tick pada contact yg zaidah ada dalam id tu . 1,2,3,4, dan bila done ! Jadilah 1 group ! Bhahaha  but masa tu aku dok dendiam je  sebab aku dah termasukan Naem , gf dia ikin , shawal , zaidah , dan bila diaorang kecoh wei group apa ni? Apa citer ni ? Hahahaha aku buat derk je  . Sebab tujuan asal aku just share lagu , bukan buat group pun hahaha apakah ini permulaan kisahnya ?? Apa lagi kisahnya ? Nanti aku taip lagi ,jari aku naik cramp ni siut ! Adoiyai .. chaw ..

Comments