Skip to main content

BUDAK SELANGOR PART 4



When someone request aku untuk sambung kisah budak Selangor part 4 . Aku terkedu  kejap kot .Adoiyai sejak duduk kampung dua belah ni ,idea aku cepat sangat mendap . Bunyi motor yang keluar masuk bengkel abang Deen dah buat semangat aku jadi down beb .. seyes aku rindu motor aku doe . Argh .. bau petrol pulak dengan tetiba ni!! Help me ! Help me! I killed my brother !! Bhahaha sengal aa..


Budak Selangor  ?? Sejak kebelakangan ni , aku dah tak nampak sangat kelibat budak Selangor aktif  online wechat . Agaknya diaorang dah taubat atau pun sudah lupa passward wechat lepas jumpa 'super head' terbang masa main bar tempohari . Hahahaha sure??really sure doe!

**oii mana lu tau ni Mia ? Lu jangan memandai bawak citer beb?!!


Eh !! Adoiyai beb , mata guwa mata helang doe ,jangan kata  ' super head ' berterbangan , lu orang bawak awek dota main bar pun guwa nampak doe . Apa guna Allah beri guwa naluri sesuci embun pagi ,kalau apa yang lu orang buat kat sana guwa tak dapat feel ,tak dapat  tahu apa-apa . Hahaha korang hati-hati doe , biarpun tu kawasan sunyi , tiada penghuni , jangan korang fikir tiada mata yang memerhati korang buat apa . Aaa.. nanti tak memasal  pergi berlima  ,balik dah berenam . Aa..paling dasyat , korang pergi naik motor , balik dah berenang -renang . Bhahaha please la beb , guwa pesan je ni .. bukan dapat upah apa-apa pun , just tak mahu kongsi dosa je sebab tak beritahu korang hal yang sebenarnya.. Kikikih nipu tak beragak aku kalini .


Beb ! Ada 1 hal yang aku pelik pasal budak-budak Selangor yang aku kenal kat wechat tu . Kau nak tau apa ??  Diaorang tu selalu bawak motor tanpa petrol !! Kau ado ?? Bukan sekali doe , boleh cakap sejak aku kenali diaorang 3,4 kali juga tu . Asalnya aku fikir kat Selangor ada motorsikal pakai tenaga solar , rupanya mace hare . Sama je macam kat Johor , petrol jugak kasi isi . Hahaha pernah aku ajukan soalan kat group karoke jamban dulu , aku cakap : Beb ! Kat Selangor minyak motor seliter berapa rm doe?


Dengan sepantas kilat si Mustaqim jawab*** ..rm 7 untuk setitik beb . hahahaha aku kata **patutlah ..sambil gelak keluar air mata  .

Aku sedih doe , pe ke dajal nya Selangor ada minyak semahal itu ?? Apa diaorang isi minyak dagu ke apa dalam tank motor tu ek ?atau minyak pengasih? Ataupu  minyak wangi onedrop ? Bhahaha  apa pun tak boleh . But kata my ciber mother , kat Selangor  ,semua motor ada diletakkan span dalam tank barangkali . Tu pasal baru jalan 5 minit , minyak  sudah kosong . Bhahaha kuajah sungguh puih !!

Tapi korang jangan jeles doe , kat Selangor tu , kalau korang kehabisan minyak motor , korang call je  nombor kecemasan . Ala aku lupa nombornya apa ,hahaha tapi aku gerenti dan aku cakap korang , call !! Tak sampai 15 minit , super orang minyak akan muncul dengan minyak petrol sekali !! Aaa ... kat tempat korang ade hero macam tu ?? Aaaa.. harem takda ,aku tau sangat dah . Hahahaha  Super oilman tu adik ipar Amran fan tu aa.. dia suka lepak atas toto kalau lepas isyak atau lepas balik main bar . Kahkahkah . Oii sakit doe perut aku ni gelak .

And , buat korang yang tank minyak motor ada span tu , agak-agak aa beb , jangan aa kerap sangat menyusahkan Super orang minyak tu , korang kacau privacy dia aa kengkadang. Tengah dia syok-syok layan Dahlia , layan awek utara tu , korang tetiba potong line , minyak habis la , tolong beli petrol la , korang ingat dia apa ?? Potong toii aa .. beliau baru nak test market tu ..grr.. kalau aku , aku datang kat motor yang tak boleh gerak tu ..ermm... aku BAKO je .. hahahaha marah ni habaq hang**

Okk, aku baru dapat cerita 2,3  kenangan  je ni beb ,nextime k , aku nak bersiram dipohon cemara kejap . Manalah tahu lepas mandi dapat idea lagi . Hahaha budak Selangor yg rasa cerita aku ni bohong , meh komen sikit . Aaa.. aku dengan ikhlas akan membalasnya nanti . Erkk..? *gelak golek-golek*


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx