Skip to main content

BUDAK SELANGOR PART 5


Aku free 200% petang ni sambil ngobrol dengan makcik Dayah kat anjung rumah nenek . Tengok muka makcik Dayah yang suka senyum , tetiba aku rindu kat mother siber aku ..maQ .. lama dah tak otp dengan orang tua tu . Dia pun busy sekarang ni sebab dah jarang nampak dia online twitter or blog or wechat . Faktor usia barangkali !  Hahaha typo pulak , faktor tugasan yang banyak agaknya .


Teringat aku kisah dimana waktu aku jemput maQ join group wechat karoke jamban tu . Hahaha asalnya aku seram jugak nak invited maQ join ,tapi atas desakkan zaid lah yang teringin sangat nak ngorat anak maQ , akhirnya aku pun invited maQ . Jantung gemuruh jugak time tu , kot maQ ceramah kitaorang ,masak aku kena marah dengan budak-budak Selangor tu pulak lahai.

Tunggu ..tunggu punya tunggu akhirnya maQ beri salam kat kami semua . Dan bila minta intro , maQ cakap dia umur 46 tahun !! Ahh sudah ,aku  tengok muka dia macam 30an jek , but if tengok badan .. ok ok ,46 tahun ! Hahaha sorry ye maQ . Joke jek ni .

Then lepas maQ bagi salam dan intro ,  one by one budak -budak Selangor tu masuk tegur maQ . Perh seriously aku cakap , tak menang tangan maQ nak jawab ,aku just perati je sebab hati aku masih was - was  , risau maQ marah or meluat dengan kawan-kawan aku kat group tu .

But !! Korang sure tak caya aaa kalau aku cakap ! MaQ .. maQ dah make our day aa beb !! Group memang happening giler !! Hahahaha paling lawak si Acai aa ..baru je bangun tidur terus cari songkok  ,nak solat tahajjud  , padahal jam baru pukul 12 tengahari !!  Hahaha lain-lain tu jangan cakap aa kan . Asik nak membodek maQ sesaja  , maklumlah orang tua tu ada 3 orang anak dara . Comel-comel pulak tu ..bhahaha

Zaid yang sebelum ni asik kerjanya nak membahan orang ,asik sangat beristighfar  , shawal asik nak itu , nak ini sebab nak cover diri . Bob ? Tetiba sebak sebab rindu kat emak dia , dia cakap " maQ , mak saya dah takda " .. alamak ..sebelum ni tunjuk samseng kat group tu habaq hang . Hahaha but si Mustaqim tu malu-malu kot sebab dia hormat kat maQ . Bythe way , maQ kenal herry tu . And diaorang macam dah lama kenal aku tengok . Well maybe from my sis la kot .. kisah lama la tu . Abaikan je  ok hihihi

Tapi serious beb , everytime ,even  bila maQ beri salam je , masing -masing yang ad dalam group tu sibuk jaga whuduk ! Tanya jam dah pukul berapa ? Solat dah masuk waktu ke belum , Kiblat kat mana . Puasa sunat lah . Berzikirlah .. hahahaha mace hare ..dan2 gitu ha!!  Macamlah maQ tak baca chat dan voice chat mereka yang kalau sebelum-sebelum tu  , time  maQ tak masuk tu . Hahahaha anak hantu tu , bukan calon menantu .. kata-kata  maQ yang masih terbayang-bayang diruangan mata aku ni .. lahai.. miss thats moment doe  :'(

Paling meriah masa maQ invited anak dara dia yang comel tu uhuks.. budak Ety tulaa..siapa lagi ..awww .. melting sey  nengok senyumannya ..hahahaha .. tapi disebabkan Ety terlalu busy kat kolej  , makanya dia tak la kerap masuk group , lagi pun .. dia dah ada bf kot . Hahahaha budak Selangor  rupanya kaki sakat jugak ek . Siot aa korang !!

Apa pun , thanks so much maQ , Ety , sebab dah buat kami tak kering gusi dalam group tu bila u alls join kami . Cuma yang aku pelik , bila maQ masuk , why budak boys je  chat , budak-budak girls hilang kemana entah . Hahahaha i dont like that!  Dan sekarang ,aku ,maQ dah tak join dah group tu . Well nothing to share anymore doe .. berhuhu jelah sampai lebam !


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx