KISAH PUKUL 12.45AM

1 am !

Aku tak jadi tidur la , tadi ye ye jek mamai sakan . Tapi baru terlelap kejap ,aku terdengar suara orang panggil aku dari luar . Tengok jam pada phone dah pukul 12.45am. Siapa datang ni ? Aku tengok Fatin dah sedap tidur . Maklumlahkan orang dah jumpa kekasih malam tadi. Dan aku jadi guardgirl ! Grrr ..nak kejutkan Fatin ni kesian la pulak. Dah la esok dia kena kerja pagi. Masalahnya  erm ..siapa yang panggil nama aku ni? Mushkil meluap-luap jadinya . Baru tadi aku sembang pasal aruah akak dengan kawan-kawan siber dia dan buat post pasal 100 hari pemergian aruah akak aku . Takkan dia balik kot ?

 Alfatihah.


Suara tu kedengaran lagi ,kali ni makin jelas . Adoiyai .. peluh sejuk aku meleleh kat dahi. Aku beranikan diri jengah tingkap bilik ,untuk melihat gerangan siapa orang yang kerap sangat memanggil aku tu . Beria-ria nak jumpa aku lewat malam ni.  Dan bila aku jengah , suara itu terus menjerit .

beb !! Aku ni .. Fatin tidur rumah kau ea?
Jerit Dila adik Fatin .
Laaa..kau ..buat apa malam - malam ni beb?
Aku rasa lega bila dapat tau yg bagi salam tu  adik Fatin si Dila.
A ah.. dia da tido da..yg kau ni da kenapa?
Oh takpa lah , motor aku rosak kat depan sana ,
aku baru balik kerja ni.
so kau  letak mana  motor tu?
Ada kat rumah member aku .
so masuk la tidur sini je beb !
Eh tak tak ..aku nak amek motor Fatin ,
esok sebelum subuh aku datang sini amek dia k .
kunci ??
Takpa takpa ..aku aku kunci spare dia ni haa
okk ..take care ,nanti aku beritahu dia aa ..
Hati-hati doe ,malam da ni..
alright beb !
Assalamualaikum ..
waalaikumsalam !


Aku tarik nafas lega . Dan Dila pun blah dalam kepekatan malam dengan suara ekzos motor Fatin . Dan akhirnya tinggallah aku dihalaman rindu sambil ditemani bunyi nafas Fatin yang ..yang ..yang  macam bunyi tali brek bocor .. grrr aku tak boleh tidur aa beb ,silent aa sikit suara tu ..aku bisik kat telinga dia , tapi sia-sia .


Lastly aku switch on tv , layan movie..settle ~






Comments