LAMARAN MAMA AKU TOLAK


Rupanya harini dah hari ahad . Patut lah semalam aku rasa macam hari sabtu je . Korang tau kenapa aku dapat tau yg semalam macam sabtu ?  Ada bau ke ?  Nope lah aku pelik je petang semalam boleh pulak lepas aku bangun tido pukul 3 petang tu , aku join adik E  tengok cerita hindi kat tv 3 !  Hahaha terjebak siak . Aku mana layan hindustan ni . Pe barang kan . Hahaha tapi bila tengok heroin dia gelek dada , melopong jugak mulut ni . Hahahaha sambil tu kepala otak aku bercakap , camana kau goyang doe ?? Hahahaha mace hare punya soalan !  Korang baca siapa suruh ??  Eleh..


Harini , pepagi lagi mama dah cakap , jom ikut mama pergi taska . Makcik yang tolong mama tu kerja half day je , dia nak pergi jemputan kawen petang nanti .


Bila sembang pasal taska ! Automatik aku terbayang budak - budak kecik yg nakal , kuat main , menangis , lari-lari , bergaduh . Adoiyaii .. keluar bintang kepala  aku  kot nanti .


Dengan mata layu , kuyu , suara lemah lesu , aku merenung mama .. ma .. tak nak aa ikut mama , orang tak selesa nanti . Budak ramai kan . Da la orang ni tak sihat lagi . Bukan orang boleh bantu mama pun , just duduk je macam boss pulak. Tak nak lah !


Ermm.. mama mengeluh perlahan . Awak memang kalau ajak pergi taska je ,macam - macam alasan awak  reka . Mama bukan kenal awak sehari ni . Dah lebih 20 tahun awak ada depan mata mama ok . Lainlah akak awak ,dia suka je kalau ajak pergi taska tu sejak dia  dari kecil lagi .

Ma ... lagi pun nanti lepas makan ubat orang kena tidur lah . Macamana nk tidur kat taska tu kalau budak ramai . Erm .. tak selesa nanti ma ..


Yelaaa..yelaaa.. awak tak perlu ikut mama . Tapi ingat , jangan pulak buat yg bukan-bukan tau . Mana lah tau kan dah duduk sorang, setan banyak datang menggoda .


Baik boss !! Hahahah  aku tabik spring kat mama serta merta . Mama just senyum sambil cakap perlahan ,tapi aku dengar .. kata dia .. perangai pengkid tu boleh tak ubah sikit-sikit . Tak nampak perempuan sangat la , tak sweet giteww~


What ???  Mama guwa bahan guwa depan - depan siut !!! Adoiyaii ..tutup muka dengan towel mandi terus ..hahahaha tapi ..aaa .. masih ada tapinya lagi k . Tapi .. mama tak perasan ke yang guwa dah makin comel dan bergetah sekarang ni . Hahahaha ajet-ajet  je guwa ni . Tapi memang betul lahkan .  Korang kalau jumpa guwa depan-depan sekarang ni . Dah pandang sekali ,nak pandang lagi dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi .. hahahaha aaa.. semua ini adalah sesuatu yg aku kena rahsiakan dulu aa kan . Sorry  ...




Call me maybe ?? Hahahaha

Comments