PERJANJIAN AKU DENGAN MAMA



Lepas aku balik JB . Mama ada buat perjanjian dengan aku . Mulanya aku tak terima perjanjian bukan - bukan dan tak masuk akal tu , tapi bila aku fikir detik - detik aku duduk sorang dalam rumah nanti , sure aku akan mereput sereput-reputnya . Adoiyai mana tahan doe !

Lastly masuk hari ke 6 aku kat rumah ,akhirnya aku setuju tanda tangani perjanjian aku dengan mama . Antara syarat mama yang aku kena follow :


1- no more motorcycle
2- aku dapat balik ke 3 buah smartphone aku
3- aku makan ubat ikut time
4- aku kena ikut je arahan mama dan nurse peribadi aku
5 - mana pun kolej mama pilih ,aku kena study sungguh - sungguh
6 - aku tak boleh bercinta dalam internet.

Dari no 1 sampai 5 , maybe aku boleh je kot follow ,but the last one tu da buat aku meraung dalam hati . Beku seluruh jiwa , aku pandang mama dgn mata berlinangan. Aku terbayang senyuman Ayeen yg aku sayang . Aku blurr . Suara Ayeen panggil aku SAYANG seakan  berbisik manja ditelinga ni .. tetiba pandangan mata aku kelabu serta merta dan aku rebah atas tilam aku sendiri .

Ok sekarang ni aku dapat online internet dan semua laman social milik aku , tapi aku berjaya dipisahkan dari Ayeen aku .

Nice ..yang aku selalu buat sejak dua menjak ini bila aku keseorangan ? Ofcos Menangis sampai tertidur. Ma .. i'm your daughter . Not your enemy . Why you do this .. aku merintih dalam hati . Aku menangis tapi siapa mampu tolong ?? Nobody kecuali Allah . Ok ,aku pasrah .. Dan akhirnya Ayeen tinggalkan aku .. erm aku lemah dan lemah disini ..


By theway , da 2 hari aku tak dapat senyum atau gelak . Minda aku hanya tau menangis dan marah . Ada je silap orang keliling yg boleh buat aku marah dan naik angin !


Ayeen .. orang tak nak semua ni berlaku senanya .

      ~ Orang Sayang dia sangat-sangat ~

Comments