Skip to main content

PUAS TIDUR MALAM JUMAAT


Andai di berikan emas  permata  , ku pilih senyuman mu .. hahaha bahagia je kan kalau hari jumaat ni . Malam tidur sedap , puas , so bangun pagi sure lah minda cergas dan cerdas !  Tu  kisah bangun pagi jumaat orang bujang , apa kisahnya bangun pagi jumaat untuk orang yang sudah berkahwin ek beb ??  Alolo .. nak tanya  ibu angkat siber aku lah camni .. korang kenal tak ?  Better korang tak payah kenal la , anak  dara dia  semua orang dah booking beb .. yang form one pun dah si Zaid dah cop ! Bhahaha dasar anak hantu bukan anak menantu lah tu .

Ops .. marah pulak budak bantut tu kang , kacau dia baca novel online kat application wattpad . Wei korang bukan je dapat baca novel ,but korang nak menulis novel ,cerpen atau merepek-repek kat situ pun boleh doe ! Pergi lah ke google playstore then search wattpad ! Kemudian download je lah .    Dengar kabar  ,kawan-kawan aku ramai dah melepak kat situ baca novel yang macam-macam adoooo ..

Bytheway aku suka baca ,suka menulis ,suka berangan pun ye jugak ni . Then bila Zaid tanya aku :  wei beb , kau tulis cerpen or novel la kat situ ,then follow aku .

Aku cakap   a ah aku nak tulis novel , tapi bukan novel hantu atau cinta .. but novel 18sx  ! Dan aku tak ingin follow orang yg aku kenal termasuklah Zaid ..! Bhahaha Zaid cakap  kuaja  ,kenapa lah kau fikir sejauh tu beb ,aku pun tak terfikir pun pasal novel macam tu . Hahahaha  sebenarnya aku nak je jawab :

Kau tak terfikir sebab kau bawah umur lagi Zaid .. kahkahkah . Okay lah aku dah nak gerak to kampungku  Muar , jom-jom , rindu nenek tahap tanah tandus kegersangan tiada hujan selama 1 tahun ni ..emm..emm kering giler ! Hahaha


Beb , pasal novel 18sx yg aku nak karang tu , kau jangan amek seyes sangat doe ,aku bukan reti pun ,tak pernah test lagi kot .. hahaha  masaaaak aa . Chawww~

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx