SORRY AKU TAK RETI



Aku baru  nak bersiap pergi kenduri kawin anak makcik aku kat kampung sebelah ,kampung apa tah namanya aku lupa , yang aku tau ,lokasinya kat sebelah kampung nenek  aku je ni , tapi kampung nenek aku nama apa ek ? Hahaha namanya kampung nenek je lah ..**padahal nak rahsia dari korang** gelak tutup mulut !

Malam tadi line sudah menganggu keharmonian malam aku yang indah . Lepas pukul 12am , line sangkut - sangkut , lastly aku tertidur dalam keadaan " standby " . Sebenarnya aku menunggu someone , tapi oleh kerana dia busy urus dirinya sendiri dan kawan-kawannya jugak , akhirnya aku pun kenalah tidur bila line pun sama-sama busy nak problemkan internet .


Maybe harini aku tak aktif sangat dialam maya  ni ,sebab lepas ni sampai petang kami sekeluarga termasuk nenek dan abang Deen akan keluar ke kampung sebelah . Eh beb , aku baru teringat lah ,nenek aku ni lokasi dia kat kampung dua belah . Kikikih korang tanya lah orang Muar , diaorang pun tak jumpa kot nama kampung nenek aku duduk ni hahahaa.aku yakin sangat2 !!

oklah beb , tadi mama pesan suruh aku make up sikit muka aku ni , maklumlahkan , sesekali nak pergi rumah pengantin , nak jugak tampil ayu-ayu gitu . Emm yang sebenarnya mama ni kenal ke tak anak dia ni siapa ..adoi... mana pulak bulu mata palsu aku ni ,tercabot  dah sebelah .. lipstik pun dah comot , dah la eyebrow patah tadi masa aku tenyeh kat kening ni . Adoi foundation ni pulak aku rasa macam dah buat muka aku jadi  beku .


Arhhh .. sesak napas doe !  **Nenekkkk .... orang tak reti aa pakai semua ni ..emm  bedak cap nyoya nenek mana ek? Kita share je aa , boleh?


 **lap muka yang dah macam kuntilanak kesiangan..


Comments