Skip to main content

T.Q USTAZ




Insya allah ustaz  i follow what u said then.. bythe way suara ustaz sedap aa time nyanyi shortcut-shortcut  tu . Orang pun layan gak ceramah ustaz ni kat tv or kat u tube . Bukan gedik nak kawin or apa aa kan but , orang sesaja nak cari ilmu , nak tambah ilmu .Kot nanti dah ehem-ehem .. apa pun tak reti . Dah tu hidup asyik nak menyusahkan en suami . Err.. mr Sumail ?? Pakistan ? Omen .. nahe..nahe hahahaha hindustan terus derr

And ya Allah .. 1001 harapan aku , selagi aku hidup ni , tak mau lah ada orang dok benci aku , sebab aku tak reti deh benci membenci orang ni . Kalau sakat orang tu kerap aa jugak . Apalah hidup nak serius sangatkan . Macam bukan orang je kalau 24/7 asik nak serius . Alien pun reti melawak doe . Nak caya ye percaya ,tak nak sudah .

Ustaz .. thanks so much untuk perkongsian ilmu . Orang dulu sekolah agama  ,darjah enam je last , tu pun final exam tak dapat markah mables ,so tak berpeluang nak masuk sekolah "khas" .. kalau tak , sure orang ni dah jadi ustazah rocker gitew . Adoi suka sangat perasan kan ..erm..ermm..

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx