Skip to main content

GADOH SEBAB 250MB /RM3


Assalamualaikum

Hai beb !  Throwback hal malam tadi .  Masatu dalam pukul  10 malam gitu lah kan . Aku tengah melepak depan anjung rumah dengan Fatin dan Jojie . Diaorang ni kalau pergi pasar malam or pergi mall , balik sure singgah rumah aku . bawak pizza or  bege untuk kudapan melepak . Dan aku pasti kena keluarkan  jus oren  dari peti ais mama  !  Yess layan .Tengah sedap-sedap menikmati kudapan , tetiba adik  E datang kat kitaorang .

Kak !!  Rupanya  data yang kita beli tadi adalah , ni maxis cakap data tu dah nak tamat tempoh ni  pukul  11.03 malam ni . Ermm tadi maxis cakap kredit tak cukup untuk ondata , then suruh kita top up kredit  ..Ahh sudah !! Adik aku dah merengek ni ,  part ni yang aku malas nak  dengor ni . Alaa .. nanti  orang topup kan lagi je aa ..

Ermm.. kita bukan nak suruh top upkan le .. kita nak duit tu , sebab kita tak gunakan pun data 250MB tu , tapi maxis cakap kita guna dan tolak kredit rm3 . Ermm benci la ..selalu kena macam ni . Buat rugi je duit  orang . Budak sekolah rm3 tu besar nilainya tau ..ermm

Adoiyaii ..lemasss dia merengek rengek sudah .. tapi macam biasa Fatin akan melayan karenah adik E aku tu .Meh dik E , bagi akak tengok , Fatin  lagak hero , beb, pakai profile twitter lu jap aa..  Eh?!  Aaa... ok .. ok . Kau nak buat apa doe?  Haish aku pulak tak puasati .

First  Fatin  buat screenshoot sms maxis . Then dia mention  maxislisten kat twitter . **takde respon**  hahaha mace hare . Aku dan Fatin tak puashati . Aku pun apa lagi . Tweet   mentoin la maxislisten  one by one !  Hahaha kalau korang nak tengok tweet tu . Masuk lah kat timeline  twitter aku  @VoiceMia nanti korang scroll la bawah -bawah tu macam mana aku goda admin maxis  malam tadi .

Last2 , maxis  follow aku doe !!  Hahaha terkejut mongkey aku dgn Fatin . tak sampai  beberapa saat ,dia send dm !  Nama  admin dia @fie .. hahahaha aku pun menyanyah lah dalam dm tu .  Aku cakap lah rm 3 tu kalau aku derma masjid , dapat jugak pahala . Hahaha  mulanya  fie tu marah , kata dia

" Hi, SMS tu bg tau awk x ckup duit nk langgan internet. Lps tu satu lg SMS nk bg tau internet yg awk langgan blum tu da nk expired. Ok x pnjlsn ni? Tq-Fie [2]

Aku reply " A ah ..so bila ckp xcukop ,sy pun xon la data ,pakai je wifi  but  mlm ni ..tgh syok2  on9 ,sms dtg g tau ..data da nak abis ..adoiyai..kecewa aa  beb ..duit tuu ..Rm3 pun ,kalau sedekah masjid ,dpt gak pahala ..kan? 😅

Tapi fie reply , cakap macam bangladesh ,berbalik2 . Kata dia

" Hi, xda pon SMS pasal data nak abis? Ermmm. SMS peringatan pasal luput langganan data shj. TQ-Fie

Akhirnya aku menyanyah ,nak luahkan apa yang aku rasa bila melanggan maxis ! Kata aku

 " Dah mmg xleh on data kot..habis la tu ..now da pakai wifi da ni ..aaa tengok ..aaa ..wifi  jek ..data dah musnah ..Xnak kawan dia  lgi  aa ..asik kecewakan org je hari2 ..😢😢Ingat org suke gaknya  nipu ..kalau xsalah org xtgor tau ..ermm  ni data xabis ke ni  fie ..org nk masuk profile sendiri pun da mcm masuk dlm jerebu ..xnampak apa2 ..ermm .. ayat ajet2 aa fie ni ..eleh "


hahahaha Fatin , adik E dan Jojie dah gelak golek2 layan ayat aku taip untuk fie maxis  .

Tetiba admin lain pulak dm !

" Hi, skrg nombor anda takda pass yg aktif. Kuota utk free social chat pun dah habis. So internet x jalan.TQ-Yani

Aku hangin aa , dia cakap  ayat dahla macam robot , pastu macam keli*g pun ada , memain aa diaorang.  Dengan ayat  awek bengkel ,akhirnya aku menaip la ayat ni


" Adoi dear ..awk paham x ..masalah yg sebenarnya orgni nk tau.. knapa awal2 ckp x bjaya nk beli data , siap suruh orgni top up lg .. Padahal duit da tolak pun ..then  mlm2 gtau ..data da nk abis ..tanpa orgni pakai data pun ..aaa..tu lah masaalanya orgni nk tau .. psl da abis ke apa tu ..orgni tau aa ..adoiyaii ..ckp melayu pun xpaham ke dear ??

Kemudian tak lama lepas tu fie pulak balas !!

 "Dear,mmg la x fhm kalau setakat bg statement yg ringkas & screenshot. Bkn nk lyn tweet awk sorg tau. Next time bg la penerangan [1]mcm ni, InsyaAllah kami fhm dgn jelas isu yg awk hadapi. Baik, kami da semak & fhm isu awk. Nnt kami buat refund dlm 24jam. [2]Semak E-stement. TQ-Fie [3]

Aku jawab

"Ok .. buat kerja biar iklas , nnt gaji tak berkat  tau fie .. org ckp kan je ..😂😂hahahaha
Dan tak sampai  beberapa minit !  Fie balas dm aku  kata dia

"Dah, p check kredit awk. Da msuk RM3, beli pass baru tau.Haha. :) Fie


hahaha akhirnya  .. duit dik E comeback !!
Thanks maxis , thanks Fie .. lebiu ..
ermm Yani !! Hang kerek eaa

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx