MISYHARY BIN RASHID

Mereput ..



Assalamualaikum  beb

Dengan izin Allah , harini jumaat ,aku memang tak kemana-mana  ,just baring , mereput  sambil mengadap siling bilik , layan perasaan .  Mesti korang tertanya -tanya , apa yang bermain dibenak minda aku kan beb ? Truly .. aku fikir masa depan aku . Apa bakal terjadi  pada dunia aku akan datang .  aku terfikir sampai bila aku nak hidup bergantung hidup dengan parent . Aku nak study , nak fokus pada study aku . Dan aku nak perbetulkan iman aku yang aku rasa masih belum memuaskan lagi ni .

" beramal lah bagai kau akan mati esok hari "


Aku masih ingat lagi pesan ustazah pada  aku .  Masa tu aku masih  lagi  dalam form 5 . Tapi masa tu apa je ada dalam kepala otak aku ni ?  Just enjoy and enjoy !! Siang , malam , pagi , petang !  Yess non stop !!

And now aku dah masuk 20 tahun . Layak ke  aku  berfikiran macam pelajar form 5 tu lagi  ek ?  Sedangkan dunia ini makin  hari ,semakin hampir ke penghujung usianya.Seriously aku musafir  yang paling hina dalam dunia aku sendiri  . Beb , selama ini aku leka dengan  percikan bunga api dunia yang aku kata wow nice ! Sangat indah !  Menarik !  Padahal ianya hanya sekejap !  Boom  sana !  Boom sini ! And then  hilang dalam kegelapan malam . Sekejap , Lepastu , sunyi semula . erm ..


Dan petang ni  , entah mood nak online laman sosial aku memang kelaut  .  Tapi  mungkin  Allah dah gerakkan hati aku  untuk  mencari ketenangan peribadi khas buat aku . Aku search someone special . Beliau Mishary bin Rashid al -Afasy . Aku layan dia  ,aku download mp3 pada tiap bisikan suara dia . Dan  seriously , air mata aku jatuh  dan jatuh dan terus-terusan jatuh . aku  layan digoogle je beb . Kalau korang nak kenal dia  ,search  nama dia tu .  Malam ni ,aku masih rindu suara  Misyhary bin Rashid  tapi nasib aku dah download suara  merdu dia dalam tab , dan insya allah aku akan layan tanpa rasa jemu. Dan maaf lah kalau  lepas ni aku makin menyepi dari dunia biasa aku . Aku perlukan sesuatu yang peribadi , iaitu penawar jiwa. Thank you Allah , tak sia-sia aku  mereput tenguk siling bilik hari ini . Alhamdulillah ..








Comments

anakjawe said…
semoga kamu dpt ketenangan yg dicari.. insya allah.. aamiin..
Muhd Zaid said…
Dari dulu lagi suara beliau ni sedap..aku hafal juz amma dulu pon sebab beliau ni..and boleh baca tartil cam beliau..seronok and tenang dengan suara beliau
Anonymous said…
mia,,,tlg pm my fb,, missing your sis.,,,,mrl
Yenda Ixati said…
Insya allah ...aminn ...thanks beb
Yenda Ixati said…
Truly aku jatuh cinta dgn suara dia beb ..siyes :')
Yenda Ixati said…
Mr L .. i know who u are . Tapi mia da takda akaun fb . Wechat pun da deaktif skrg ni . Just active twitter and blog .. sorry bro i cant contact you . Kalau ada urgent ,pm kat twitter je k?
anakjawe said…
u are welcome