AKU SERAH PADA TAKDIR



Beb .. malam !!
hujan diluar sana . Nenek lepas isyak dah belayar dah . Abang Deen ? Siang pergi  ladang sawit ,malam pulak lepak bengkel ,layan kawan-kawan dia mat-mat motor repair motor memasing .Aku ?  Layan lagu  yg  dihantar oleh someone kat aku baru-baru ni . Haish rindu le tu hahaha . Siapa lagi kalau bukan nurse kesayangan aku  , miss Fatin !! Marah gila dia bila dapat tau aku balik kampung tanpa beritahu kat dia .


Kau tak sayang aku kan beb ? Kau sengaja nak jauhkan diri dari aku kan beb?  kan aku dah janji lepas waktu kerja aku nak jaga kau doe ! Kau balik kampung kenapa doe ?


Hahahahah poyo la Fatin ni ! Ingat aku suka-suka ? Aku enjoy macam ni? Huh !!  cakap tak pakai minda asli betol lah Fatin ni . Entah-entah ayat copy paste kat whats app . Bukan boleh caya minah sorang tu . Idea mace hare !

Aku sebenarnya kesian kat dia . Dahlah kerja hampir 12 jam kat hospital tu ,lepas tu nak sambung jaga aku pulak .mana rest dia?waktu dia nak layan family? Masa dia nak layan kawan-kawan siber? Waktu dia nak layan ex-bf ?  hahahaha yg last tu aku tambah jek .jangan percaya doe !

Fatin Irisyah .. sorang Nurse  , berumur 23  duduk Johor . Dia asalnya kawan aruah kak Lyen tapi  bila aku join budak-budak dia , akhirnya Fatin lah close heart aku ! Hahaha apa doe close heart? Entah la nak , aku pun tak tau  .


Then lepas kak Lyen pergi ,  dia lah yang selalu take care pasal aku . Semua dia nak jaga . Katanya tu amanah aruah akak kat dia . Masa tu aku kerja partime kat Singapura . Dan masa tu akak dah  lemah dan tengah sakit tenat . Masa tu Fatin la yg mengadap akak hari-hari . Yep .. hanya Fatin yg tahu semua  rahsia akak yg aku sendiri tak pernah tahu  . Dan bila aku try tanya . Dengan selamber dia jawab  :

"Memangnya rahsia untuk dicerita? "

Pergh .. deep siak ! 1 bulan aku touching dengan dia but she still dengan janji-janji dia dengan kak Lyen sebelum ni . Rahsia tetap rahsia. Clue pun aku tak nampak doe ! Hint lagilah .  Sampai sekarang ni Fatin masih  kerap menghubungi  aku dan kalau aku hilang  , tau lah dia nak cari aku celah mana .

Fatin ..Apa yang aku risau  sekarang ni tentang dia??.sepertinya ada seseorang bakal jatuh hati kat dia . Bukan aku cemburu , tapi aku cuma risau sejarah hitam cinta 3 dimensi antara aku dan aruah akak ,bakal terjadi lagi . Segalanya  aku serah  pada TAKDIR ILAHI . letih doe banyak fikir ni .  ermm oklah  .. makan ubat jap aa . Baii

Comments

anakjawe said…
nurce yg ayu tu, msti ade yg minat.. kn..