BEBEL BERTEMPAT KOT



Morning  beb !
Assalamualaikum

Musim hujan dah tiba . Hari-hari basah . Luar dalam  sejuk . Luar dalam basah . Ok ..tu reality  . Kalau korang nak fikir kelaut aku takde hal doe . Hak korang hahaha

Ada orang bosan doe bila asik kena bebel ! Padahal orang yang bebel tu take care pasal dia. Dapat gf kuat meroyan la tu !kikikih

Kata member aku :
Aku pergi c.c. hang out dengan kawan-kawan dia merajuk!
Aku keluar balik awal pagi dia bising!
Aku lewat buat solat dia marah bukan tak buat langsung!

Aku:Berapa jam kau kat c.c?
Member: 3-4 jam
Aku:pukul berapa kau balik melepak?
Member: 5am
Aku:pukul berapa kau buat solat?
Member: 10minit sebelum habis waktu.

Aku soal dia lagi :
Gf kau ada mintak duit kau tak?
Dia ada suruh beli macam-macam tak?
Dia bising kau tak kerja tak ?
Dia selalu abaikan kau tak?

Jawab member :
Eh takda lah ! Tak pernah pun mintak macam-macam , malah dia yang selalu korbankan masa dia untuk layan aku , chat ,call bila dia free . Selebihnya dia fokus pada study ,kerja dan aktiviti keluarga .

Ok ..kalau macam tu kau jangan risau . Dia tulah perempuan sejati . Bukan pisau cukur atau ular sawa . Kalau kau sayang dia , dan ada jodoh korang ,jaga dia beb . Bebel dia tu  sebenarnya dia taknak kau sakit sebab berembun pepagi buta tu ,dia nak kau dekat dengan Tuhan kau, tak mau kau kena fitnah ,tak suka kau jadi syak wasangka masyarakat bila kau keluar malam dan balik awal pagi . So lepasni better kau kena ingat ,andai 1 hari dia dah malas nak bebel ,dia dah sunyi dari bebelannya . Masatu kau kena hati-hati ,maybe ada orang lain yang suka bebelan dia tu . Hahahaha aku cakap je , bukan mendoakan  tau !

Member : ish .jangan aa beb ..kau ni ah ..buat aku seram doe ..ermm

Hahahaha ok ..k ..lepasni ingat ,tak semua orang take care pasal kita even adik beradik kita or parent kita sendiri pun . Kan ?

Comments

anakjawe said…
pastu kne bebel lg dgn mia.. haha.. jom kelaut..
Yenda Ixati said…
ofkos la ! Koma terus anak org tu kikikih
Kelaut mana beb ?
Org takut dengan buaya darat je, kalau kelaut why not? Jom2x
Hahahaha
anakjawe said…
gi mncing la.. tp skrg dh musim tengkujuh. mbuk laut nnt..