CERITA PASAL ANAK



Anak punai anak merbah
Terbang turun buat sarang
Anak sungai pun berubah
Inipula hati orang ,mengapa dikenang ?


Oook !  Orang zaman dulu punya pandangan sangat jauh !  Anak  orang diaorang boleh samakan dengan anak sungai tu! Hahaha kalau zaman kita sekarang ni asyik lah nak samakan diri kita dengan selebriti hebat ! Takdanya nak samakan dengan anak sungai ke,anak pokok ke..anak bulan ke.. kan ?


But bila hati seseorang sudah berubah , apa yang pertama korang fikir tentang dia ? Hahahah sure korang kecik hati ,cakap dia pandang paras rupalah ,pandang harta lah , tak pernah puas lah , tak reti nak nilaikan kasih sayang oranglah ,lupa dirilah . Eh ! Macam-macam tanggapan dari minda kita akan tersenarai  , macam dalam list dari awek casher  tu . Hahahaha da namapun manusia , mana pernah puas dengan apa yang telah dimiliki . Dah dapat 1 nak lagi , lagi dan lagi . Kekadang tu ...last-last apa pun tak dapat . Masa tu .. Aaa melopong lah jang ekau putih mato hahaha

Tapi satu hal anak orang kena ingat , bercinta bagai nak rak ,belum tentu dia jadi milik kita yang  sah dan halal . Sebabnya kita cuma mampu merancang ,selebihnya serah pada Takdir dan waktu ..kikikih 

Comments

anakjawe said…
anak jawe ade x? heee
Yenda Ixati said…
Anak jawa kat Kota Tinggi ada lah kot hahahaha