Skip to main content

COUPLE



Beb aku jumpa ni kat laman sosial orang sebelah tu aa , bila baca betul jugak kata dia , tapi benda da jalan kot ,how can ? Takkan nak lepaskan macam tu jek ..

Soal jawab pasal couple sebelum nikah !



Soalan : Tak boleh couple macam mana nak kenal hati budi?Jawapan - Taaruf boleh, jika minat tanyakan tentang dia melalui rakannya, keluarganya, juga langsung terus padanya. Tak perlu 'feeling2' sampai rindu dan sakit hati sebagai kekasih..


Soalan : Orang lain couple, boleh keluar jalan-jalan, bergambar, 'sweet' je tengok. Sunyi...Jawapan - Orang lain tak takut dosa, kita takut, jangan ikut sama. Kita tahu tahap nafsu diri, boleh jadi keluar jalan2 nak pegang tangan, nak manja, nak belanja. Kita je tengok diorang'sweet', tapi banyak nangis merana hati tu fikir kekasih yang belum tentu haknya.


Soalan : Boleh ke tak couple, nanti tak laku?Jawapan - Siapa nak tolak untuk bersuamikan/memperisterikan anda kalau anda terjaga agama, akhlak yangtenang, menjaga maruah diri, malah orang lain sibuk 'couple' kita cari duit untuk masa depan. Pasti dijumpakan dengan seseorang yang sesuai untuk kita, terus lamar. Malah, kadang dicarikan lagi. Tak akan ada orang tolak insyaALLAH. Yakin bro dan sis, anda bahagia dengan menumpukan dahulu komitmen pada keutamaan..



Ok soalan terakhir : Yang dah couple macam mana.. Tak kan nak putus? Terangkan pada si dia, andai dia benar-benar sayang anda, pasti dia terima untuk jarak dan memelihara maruah diri. Masing-masing tetapkan satu tahun untuk ikatan sah, sebelum masa itu keduanya harus siap dan sedia dari segi dalaman, pengetahuan, dan kewangan. InsyaALLAH boleh..



Nota : Sebanyak mana kemanisan yang kamu rasai bersama pasangan sebelum pernikahan, sebanyak itulah kepahitan yang akan kamu lalui selepas pernikahan.....


Beb .. aku nak kata apa doe ?????

#pening

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx