DOA HILANGKAN RASA SEDIH


Morning  guys !

Pepagi  camni ,biar pun line masih sejuk ,kejap laju ,kejap perlahan . Aku masih terpanggil untuk melepaskan perasaan disini . Mungkin korang fikir ,apa jenis blog lah budak ni  punya . Ok truly aku nak beritahu .. blog ini aku guna sebagai tempat aku bercakap sendirian . Sunyi doe duduk kampung ni .. erm sedih siot .macam nak menangis  tiap jam . Tapi kalau aku nangis , siapa nak tolong pujuk nya ?  Pendam dalam diam jelah  jawabnya ..


Tengah santai dengan mood sedih , tetiba terbaca satu baris pesanan dari page JAKIM  yang berbunyi :


Doa agar dihilangkan perasaan sedih


الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَذْهَبَ عَنَّا الْحَزَنَ ۖ إِنَّ رَبَّنَا لَغَفُورٌ شَكُورٌ

Maksudnya: "Segala puji tertentu bagi Allah, yang telah menghapuskan perasaan dukacita dari kami; Sesungguhnya Tuhan kami Maha Pengampun, lagi sentiasa memberi balasan yang sebaik-baiknya (kepada orang-orang yang taat)". [Surah Fatir: Ayat 34]

Hahahahah look !!    Rupanya aku bukan keseorangan disini doe ! Allah maha memgetahui pada apa yg aku rasa saat ni . So  Dia  bagi izin mata aku ni memandang baris ayat doa tu . Alhamdulillah . Aku terus je amalkan doa  ini. Bagai orang  lapar dihulur nasi baryani kambing !!  Thanks Allah .



 Ok  now aku tidak perlu rasa sunyi dan rasa sedih kat kampung ni . 

Comments

anakjawe said…
Dia selalu ade dekat pd hamba nya yg dikasihi.. mintak lah dan berharap la pd nya..
Yenda Ixati said…
In sya allah beb .. thanks