FACEBOOK BARU AKU


Sayang .. 2am dah ni.  Mata ngadap netbook dah berpinar2 ni aa . Peliknya masuk blog segar bugar pulak . dasar pelajar  malas belajar . Awak pastinya dah sampai ke langit yg ke 7 sekarang ni sebab , keletihan bekerja sepanjang hari tadi .. ceh .. siapa tak sayang kekasih doe .,k,k ..sweet dream ea sayang , sesungguh tidur itu satu ibadah . Haish ... macam solehah gitu aku pagi buta ni ..hahahaha

Beb ..
nak beritahu ,lepas aku deaktif facebook akak * adinda ixati * . Aku memang la cuma aktif  diwechat . Selagi mata terbuka ,wechat ,wechat  dan wechat. lastly aku  deaktif wechat sebab dalam wechat aku tak dapat apa2 yg membina  , wechat pada aku gunanya hanya ketika mencari seseorang . Hahahaha ada banyak makna disitu. Lain2 asik la tengok pic orang selfie . Adoiyai ..bosan doe ..sangat bosan dan bosan  sangat .

Then disebabkan tak mau aku terusan bosan , Ayeeen aku dah create 1 akaun fb baru untuk aku . Sebenarnya dia ada niat lain tu , tapi disebab kan tiada berhasil ,makanya fb tu hanya sebagai perantaraan aku hubungi Ayeeen .


" wanna say thanks so much dear"
Saya akan manafaati akaun tu .


Itu  janji aku pada Ayeen . Lama jugak aku terfikir nak buat apa dengan fb tu ? Aku memang takkan  request friend  kat sesiapa , dan takkan  aprove pada sesiapa yg send friend request. Sebab ? Ok sebab aku nak bebas dari balas pm  beramai2 ! Hahahaha kerek siut !!

Takda la kerek  mana pun beb tapi pengalaman  masa aku guna akaun fb akak dulu dah buat aku serik ! Aku asyik cari pasal dgn orang . Gaduh ! Dapat spam lucah ,  suami orang pm , bf orang mengorat .  Tak orang  dalam negara , orang luar negara pun ada yg menggangu .. hahahahah semua tu kemaruh cinta dan kurang kasih sayang pada pandangan aku la kan.

Lepas seminggu aku on fb ,akhirnya  tercetus idea . Aku amek keputusan , like page yg berunsurkan  agama , page pakar dlm hal ehwal agama, page berkaitan isu wanita , page ber kaitan dgn kehidupan . Page pakar agama tu Misalnya page ustaz2  yg terkenal diMalaysia , yg setiap hari memberi ilmu , baik  ilmu dunia ,mau pun akhirat.


 Akhirya ... setiap kali  bosan dan free .. aku on facebook , aku akan dapat ilmu dan pelajaran baru . Thanks  to Ayeeen  yg bersungguh2 nak aku happy dan nak aku tidak rasa bosan . Semoga Allah balas semua kasih sayang  ,pengorbanan masa yg Ayeeeen  dah  peruntukkan kepada aku selama ini . Muah ! :*


Manfaati setiap pemberian orang kat kita . Kita  sentiasa dapat ilmu , si pemberi dapat pahala yg berterusan . Alhamdulilllah ..






Comments