Skip to main content

LURUS BENDUL



Semalam  adik sepupu aku kecoh tanya pasal laman sosial aku layari sekarang.

Kak mia ada  Whats app ? Wechat ? Facebook ? Twitter ? instagram ? Line ?  Telegram ?

Aku just senyum simpul jek . Kenapa ni soalan macam pegawai penyiasat ?

Takda la ..orang dah habis exam ni , ingat nak aktif kat laman sosial  , emak pun dah bagi lampu hijau dah kat orang ni hehehe


Ooooh .. kalau whats app , instagram ,telegram tu dulu ada ,tapj sekarang dah takda . Kalau line tu ada , tapi akak dah lama tak on sebab akak dah tak pakai nombor handphone yg akak guna kat situ. Sekarang akak just on fb ,wechat je . Manakala twitter pulak kawan kak Lyen guna sebab dia admin page aruah kak Lyen yang * Aku Sayang Kamu ... Manja" tu .

Ooooh.. Kak boleh orang nak add fb akak ? wechat akak ? Boleh tak?

Hahahahaha aku gelak besar doe ! Adik sepupu terpinga-pinga  .

Kenapa ????

Kalau akak cakap kau jangan pelik . 2 laman sosial tu cuma ada 2 orang je manusia yg ada dalam list . Sorang tu sure lah akak kan  , dan yg sorang lagi tu ...aaa .. anu tu aa ..err .. yang gitu gitu tu aa .. adoiyaii ..masak la aku kali ni * detik hati aku*

Siapa ? Siapa kak ???  Adik sepupu besarkan biji mata dia pandang aku ??

Hahahahaha entah lah anak siapa entah , tapi dia suruh akak panggil dua " abang "  .

Oooh .. abang la tu  ek? .. ermmm ..oklah ..takpa la.

Aku just anggukkan kepala  tanda mengiakan kata -kata dia . Dalam hati aku berkata ,

" KALAU  JADI MANUSIA  TU ,  KALAU TAK LURUS BENDUL BOLEH TAK  DER "  

Haish .. payah jugak dapat sepupu yg  terlalu jujur ni . Hahahahaha


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx