LURUS BENDUL



Semalam  adik sepupu aku kecoh tanya pasal laman sosial aku layari sekarang.

Kak mia ada  Whats app ? Wechat ? Facebook ? Twitter ? instagram ? Line ?  Telegram ?

Aku just senyum simpul jek . Kenapa ni soalan macam pegawai penyiasat ?

Takda la ..orang dah habis exam ni , ingat nak aktif kat laman sosial  , emak pun dah bagi lampu hijau dah kat orang ni hehehe


Ooooh .. kalau whats app , instagram ,telegram tu dulu ada ,tapj sekarang dah takda . Kalau line tu ada , tapi akak dah lama tak on sebab akak dah tak pakai nombor handphone yg akak guna kat situ. Sekarang akak just on fb ,wechat je . Manakala twitter pulak kawan kak Lyen guna sebab dia admin page aruah kak Lyen yang * Aku Sayang Kamu ... Manja" tu .

Ooooh.. Kak boleh orang nak add fb akak ? wechat akak ? Boleh tak?

Hahahahaha aku gelak besar doe ! Adik sepupu terpinga-pinga  .

Kenapa ????

Kalau akak cakap kau jangan pelik . 2 laman sosial tu cuma ada 2 orang je manusia yg ada dalam list . Sorang tu sure lah akak kan  , dan yg sorang lagi tu ...aaa .. anu tu aa ..err .. yang gitu gitu tu aa .. adoiyaii ..masak la aku kali ni * detik hati aku*

Siapa ? Siapa kak ???  Adik sepupu besarkan biji mata dia pandang aku ??

Hahahahaha entah lah anak siapa entah , tapi dia suruh akak panggil dua " abang "  .

Oooh .. abang la tu  ek? .. ermmm ..oklah ..takpa la.

Aku just anggukkan kepala  tanda mengiakan kata -kata dia . Dalam hati aku berkata ,

" KALAU  JADI MANUSIA  TU ,  KALAU TAK LURUS BENDUL BOLEH TAK  DER "  

Haish .. payah jugak dapat sepupu yg  terlalu jujur ni . Hahahahaha


Comments